Грибна солянка

Перші страви, Супи

Як чи не дивно, солянку можна приготувати не тільки з м'яса. Влітку можна використовувати замість м'яса зібрані в лісі гриби. Та в принципі і взимку можна порадувати себе грибний солянкою з сушених білих грибів.



Для приготування грибної солянки нам знадобляться такі продукти:



  • 1,5 л води

  • 500 г білих грибів або шампіньйонів, взимку можна взяти 7-8 сушених білих грибів

  • 2 склянки солоних грибів

  • 1,5 склянки квашеної капусти

  • 2 склянки дрібно нарізаної свіжої капусти

  • 12 маслин

  • 2 помідори

  • 1 морква, петрушка і кріп

  • селера

  • 2 цибулини

  • 2 столові ложки вершкового масла

  • 0,5 склянки сметани

  • чорний перець горошком

  • лавровий лист

  • половинка лимона


Спочатку зваримо грибний бульйон. Для цього нарізаємо соломкою гриби і кидаємо в киплячу солону воду. Якщо у вас тільки сушені гриби, то їх спочатку треба трохи відварити, а потім, коли вони розм'якнуть, дістати з каструлі, нарізати соломкою і повернути назад в каструлю. Варимо 30 хвилин.


Растапливаем на сковорідці вершкове масло. Дрібно шаткуємо туди овочі: селера, морква, петрушку. Обсмажуємо овочі до золотистого кольору. Висипаємо овочі в каструлю.


У тій же сковорідці, додавши ще трохи олії тушкуємо до напівготовності капусту (свіжу і квашену), дрібно нарізані помідори і цибулю. Висипаємо в каструлю.


Солоні гриби обшпарюємо окропом. Потім нарізаємо на дрібні шматочки. Висипаємо в каструлю.


Варимо все протягом 15-20 хвилин на повільному вогні, щоб ледве кипіло.


За 5 хвилин до закінчення додайте перець горошком (горошин 10), лавровий лист і нарізані кружечками маслини.


Перед їжею додайте в тарілку з солянкою скибочку лимона і ложку сметани.


Приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок