Котлети з овочевою підливою

Другі страви

Котлети з овочевою підливою

Наведений рецепт приготування овочевий підливи для м'ясних страв. Добре приготовлений соус, підлива може вважатися самостійною стравою. Підлива з'єднує смакові відчуття м'ясного блюда з гарніром.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
3

Котлета
3 штуки

Рис
1 склянка

Баклажан
1 штука

Помідор
1 штука

Цибуля ріпчаста
1 головка

Приправа для м'яса
1 чайна ложка

Часник
2 зубчики

Рослинна олія
4 столові ложки

Кетчуп
3 столових ложки

Сіль
Чайні ложки

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Сучасні напівфабрикати так і норовлять застрибнути в ваш кошик або воза під час відвідування супермаркету. Їх зовнішнє оформлення досягла світового рівня. Чого не скажеш про внутрішній зміст. Іноді корисно брати напівфабрикати м'ясних виробів. Є серед них непогані зразки, зроблені чесно і за нормами. Напівфабрикати значно економлять час приготування їжі. Цей час можна витратити на більш складний гарнір або підливу до м'ясної страви. Мені попалися яловичі котлети. Паніровка багата, а що всередині? Скоро дізнаємося.
    Котлеты с овощной подливой

  • 2
    Приготуємо овочеві компоненти для підливи - помідор, цибулина і невеликий баклажан.
    Котлеты с овощной подливой

  • 3
    У неглибокій сковороді розігріємо рослинне масло і помістимо наші котлети на обжарку. Після обсмажування на середньому вогні з двох сторін, їх треба накрити кришкою і згасити ще хвилин 5. Котлети готові. Їх треба вийняти з сковороди в окремий посуд.
    Котлеты с овощной подливой

  • 4
    Поки смажилися котлети, дрібно нарізаємо всі овочеві компоненти. Сковорода звільнилася, додаємо столову ложку рослинного масла і закладаємо шматочки баклажана. Обсмажуємо його на малому вогні.
    Котлеты с овощной подливой

  • 5
    Поки смажиться баклажан, займемося гарніром. Промиваємо склянку рису, доводимо 2.5 склянки води в окремій каструлі до кипіння, додаємо сіль і закладаємо рис. Варимо на малому вогні до готовності рису. Рис знімається з вогню в злегка твердому стані. Трохи води в каструлі не повинно бентежити. При накритою кришці рис вип'є залишки води та буде гарантовано розсипчастим рисом, а не кашею.
    Котлеты с овощной подливой

  • 6
    Баклажани при обсмажуванні вбирають дуже багато олії. За цим треба стежити. Додавати масло в міру необхідності, уникаючи пригорання овочів.
    Котлеты с овощной подливой

  • 7
    Приготуємо китайську приправу для м'яса. Вона додасть особливий шарм нашій страві. Її можна замінити будь приправою, яка перевірена Вами у справі. В обов'язковому порядку приготуємо трохи часнику, хоча б пару зубчиків.
    Котлеты с овощной подливой

  • 8
    Після того, як баклажани досить обжарились, закладаємо в сковороду нарізані помідори і цибулю. Перемішуємо і тушкуємо овочі на малому вогні.
    Котлеты с овощной подливой

  • 9
    Через 5-7 хвилин додаємо в сковороду кетчуп-лечо. Він додасть страві кисло-солодкий смак. Крім того, крохмаль, який виробники соусів пхають всюди, зіграє тут позитивну роль. Він додасть підливі в'язкість і густину. Додаємо роздавлений і порубаний часник. Перемішуємо і тушкуємо ще 2 хвилини. Пробуємо на сіль. Додаємо сіль, мелений перець - все за бажанням.
    Котлеты с овощной подливой

  • 10
    Овочева підлива готова. Так, на неї витрачено час і сили. Але воно того варте...
    Котлеты с овощной подливой

  • 11
    Подаємо котлету з овочевою підливою. Їй можна полити котлету і рис зверху. Але краще накладати окремо. Тоді можна продегустувати смак кожного компонента. Так надходять гурмани.
    Котлеты с овощной подливой

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок