Кабачки з морквою на зиму

Консервація

Кабачки з морквою на зиму

Закрити на зиму кабачки з морквою по цьому рецепту буде дуже просто. Цей практично салат буде прекрасним спогадом про літо.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
4

Вода
1,5 літра

Кабачок
2 кілограми

Морква
500 грам

Оцет 9%
150 мілілітрів

Цукор
150 грам

Сіль
2,5 столових ложки

Часник
5 зубчиків

Петрушка
1 пучок

Кріп
1 пучок

Цибуля ріпчаста
300 грам

Гвоздика
10 грам

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Нам знадобиться приблизно 2-2,5 кг кабачків. З них потрібно тонко зрізати шкірку і нарізати кружальцями. Якщо кабачки великого розміру, то ріжемо кожен гурток ще на 2-4 частини.
    Кабачки с морковью на зиму

  • 2
    Морква для цього рецепта потрібно нашаткувати як по-корейськи, тонкими довгими смужками. І ще трохи нарізати кружечками.
    Кабачки с морковью на зиму

  • 3
    Цибулю нарізати півкільцями або просто дрібно.
    Кабачки с морковью на зиму

  • 4
    Готуємо маринад. Приблизно на 1,5-2 літра води (краще нехай буде більше, чим менше) 0,5 столової ложки цукру і 2-2,5 ложки солі, плюс оцет - все змішати і поставити на плиту розігріватися. Коли маринад закипить, ще раз все добре розмішати, щоб цукор і сіль повністю розчинилися. В отриманій маринад додаємо кабачки і тушкуємо на повільному вогні близько 5 хвилин. Кабачки відразу набудуть м'яку текстуру.
    Кабачки с морковью на зиму

  • 5
    Банки і кришки потрібно попередньо прокип'ятити в окропі. Висушити. На дно банок викласти дрібно нарізаний кріп і петрушку, цибулю, часник, перець горошком, за бутону гвоздики, я ще додала трохи червоного гострого перцю. Якщо є хрін, то він теж не буде зайвим. Трохи моркви нарізати кружальцями і теж покласти на дно банок. Вона буде більше для краси. Потім закладаємо кабачки і чергуємо їх з морквою смужками.
    Кабачки с морковью на зиму

  • 6
    Коли банку буде наповнена, заливаємо маринадом. Закатати кришками. Перевернути, укутати в ковдру і залишити на два дні, до повного охолодження.
    Кабачки с морковью на зиму

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок