Коли хочеться покуштувати м'ясної страви, солянка - це саме те, що потрібно. Вона складається з бульйону і практично одного м'яса. Маслини, лимон, солоні огірочки роблять смак страви більш насиченим.
Інгредієнти:
Кількість порцій:
5 Свинина 300 грам
|
Свинячі ребра копчені 300 грам
|
Огірок солоний 150 грам
|
Лимон 1 штука
|
Шинка 300 грам
|
Ковбаса варено-копчена 400 грам
|
Маслини без кісточок 300 грам
|
Цибуля ріпчаста 1 головка
|
Морква 1 штука
|
Томатна паста 2 столових ложки
|
У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
Новий лист покупок
Покрокова інструкція:
1
Нам знадобляться копчені реберця і свинина, з них ми зваримо бульйон.
2
Варити необхідно близько однієї години. Потім виймаємо м'ясо і реберця, остуджуємо їх. Нарізаємо на шматочки необхідної величини: дрібно або крупно. Прибираємо кістки з реберець.
3
Маслини звільняємо від рідини.
4
Потім розрізаємо їх навпіл.
5
Копчену ковбасу і шинку вибираємо за своїм розсудом. Насправді можна використовувати і варенки, сосиски. Що стосується останніх, то чудово підійдуть мисливські.
6
Варена ковбаса теж буде не зайвою. Ідеальним варіантом є готувати солянку тоді, коли в холодильнику є досить багато м'ясних запасів.
7
Можна закупитися в магазині і взяти безліч самих різних сортів ковбас в малих кількостях.
8
Солоні огірочки подрібнюємо.
9
Шинку нарізаємо соломкою. Копчену ковбасу подрібнюємо.
10
Ріпчасту цибулю чистимо і подрібнюємо, морквину тремо. Коли інгредієнти будуть готові, поміщаємо їх у проціджений чистий бульйон (при варінні в нього можна додати цибулю і часник, щоб він був смачніший). Цибулю і моркву необхідно попередньо обсмажити на рослинному маслі, додавши томатну пасту. Потім готову зажарку поміщаємо в киплячу солянку.
11
Оливки кладемо за кілька хвилин до готовності. Огірочки теж можна обсмажити разом із засмажкою. Перед подачею на стіл в солянку додається лимон.