Легкі овочеві рідкі страви - це кращий засіб для боротьби з втратою апетиту в жарку погоду. Можна об'єднати популярну класичну окрошку і не менш знамениті холодники-борщ.
Інгредієнти:
Кількість порцій:
4 Огірок свіжий 1 штука
|
Картопля 2 штуки
|
Яйце куряче 3 штуки
|
Редис 4 штуки
|
Зелена цибуля Пучка
|
Кріп Пучка
|
Буряк Штуки
|
Майонез 3 столових ложки
|
Сіль 2 столових ложки
|
Квас 1 літр
|
Ковбаса напівкопчена 100 грам
|
У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
Новий лист покупок
Покрокова інструкція:
1
Готуємо класичні компоненти для окрошки. Варимо круто курячі яйця, відварюємо картоплю «в мундирах» і охолоджуємо його, чистимо редис, промиваємо огірок, цибулю і кріп.
2
Дрібно кришимо картоплю і додаємо в глибоку посуд.
3
Нарізаємо на дрібні часточки огірок і редис. Додаємо в нашу ємність.
4
Зелену цибулю ріжемо й додаємо туди ж.
5
Чистимо курячі яйця від шкаралупи, рубаємо їх як можна дрібніше і додаємо в салатник.
6
Настала черга буряків. Частина кулінарів пропонує просто натерти на тертці сирої овоч. Сира буряк має досить різкий присмак, який може перебити всі смакові відтінки численних овочів. Більш правильним представляється, що після терки буряк повинна пройти коротку теплову обробку. Хвилин 5, не більше. Просто загасити її з лимонним соком, охолодити і додати в салатник.
7
Ріжемо й додаємо кріп.
8
Додаємо майонез або сметану, сіль.
9
Ретельно перемішуємо овочеву суміш. На смак вона повинна бути трохи солонувата.
10
Додаємо в салатник або каструлю квас. Розмішуємо. Можна застосувати інші рідини. Варіантів розведення окрошечной суміші існує безліч. Додавання припущеної буряків змінило колір окрошки, але смак у цілому зберігся. Таким чином, досягнута рівновага.
11
Для м'ясоїдів в окремому посуді приготуємо нарізану ковбасу або відварне м'ясо.
12
Подаємо окрошку-борщ у великій глибокій посуді. Окремо подаємо м'ясні компоненти.