Деруни на сковороді

Сніданок

Деруни на сковороді

Смачні деруни, вони виглядають естетично. Особливо добре вони йдуть з охотки. Чудові картопляні оладки готуються швидко. Їх краще їсти гарячими зі сметаною.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
2

Картопля
200 грам

Яйце куряче
1 штука

Борошно пшенична
50 грам

Сіль
щіпка

Перець чорний мелений
щіпка

Цибуля ріпчаста
1 штука

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Візьмемо 2-3 великі картоплини, почистимо, помиємо.
    Драники на сковороде

  • 2
    Потім їх необхідно подрібнити. Це робиться за допомогою терки. Після цього можна подрібнити сильніше за допомогою блендера. Але мені, навпаки, більше подобається, коли великі шматочки і тому тертку використовую велику.
    Драники на сковороде

  • 3
    Ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками, не дуже дрібно.
    Драники на сковороде

  • 4
    Додаємо яйце до картоплі і нарізаному репчатому луку.
    Драники на сковороде

  • 5
    Потім солимо і перчимо на свій смак. Додаємо невелику кількість просіяного борошна, буквально одну ложку. Кількість борошна залежить від того, який сорт картоплі використовується і скільки картопляного соку виділиться. Але не варто занадто забивати тісто борошном, нехай вона краще буде ріденьким.
    Драники на сковороде

  • 6
    Потім ретельно перемішуємо масу. Викладаємо невеликі оладки на сковороду, обсмажуємо з використанням рослинної олії, можна оливкової.
    Драники на сковороде

  • 7
    Необхідно обсмажити з двох сторін на середньому вогні, щоб вийшла корочка, під закритою кришкою. У цьому випадку деруни добре пропечуться всередині.
    Драники на сковороде

  • 8
    Чудове апетитне блюдо готове!
    Драники на сковороде

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок