Хашлама з баранини

Другі страви, Страви з м'яса

Рецепт цієї страви я підглянув у передачі «Смак» років сім тому. Тоді її ще вів Макаревич. Дружина у мене якраз в пологовому будинку лежала, а я думав чим би її смачненьким здивувати. Включаю телевізор, а там Абдулов готує хашламу, ну і я вирішив спробувати. З тих пір в різних варіаціях це моя коронна страва.



Цей рецепт виручав мене не раз у відрядженнях, коли хотілося чого-небудь по-домашньому смачного. Готується дуже просто, зараз самі переконаєтеся.


Інгредієнти


Для приготування хашламу нам знадобляться:



  • баранина, будь-яка частина туші, кількість теж не дуже важливо - скільки не шкода

  • ріпчаста цибуля - багато

  • болгарський перець - поменше ніж лука

  • помідори - стільки ж скільки перцю

  • сіль, чорний мелений перець і інші спеції за смаком



Я навмисно не вказав кількість, так як я його не знаю. М'яса як правило я кладу стільки скільки є, аби в казан увійшло, всі інші продукти - на око, за кількістю м'яса. Зрештою більше або менше додаси помідорів або перцю - зовсім не важливо, все одно смачно виходить.


Ну і ще, баранину на хашламу я, як правило, пускаю таку, з якої не приготуєш плов чи шашлик, тобто різні обрізки, кістки і так далі.


Починаємо готувати. Відразу попрошу запам'ятати - ніякої рідини не треба, її досить міститься в овочах і м'ясі. Масла, жиру і так далі теж не треба все і так приготується і не пригорить.


Рецепт приготування хашламу з баранини


Беремо казан з товстими стінками. Хоча це теж не обов'язково, у відрядженнях я готував в звичайній каструлі, яку можна знайти на знімній квартирі.


Ріжемо одну - дві цибулини товстими півкільцями або кільцями і кладемо на дно казана.



Очищаємо болгарський перець від ніжки і насіння і розрізаємо його вздовж на чотири частини. Потім нарізаємо його не дуже дрібно і висипаємо в казан поверх лука.



Нарізаємо один-два помідори тонкими часточками і викладаємо поверх перцю.



Подушка з овочів для баранини у нас готова.


Викладаємо поверх овочів баранину так, щоб шматочки баранини лягли рівним шаром. Баранину солимо і перчимо, якщо є бажання додаємо улюблені спеції.



Поверх баранини викладаємо ще один шар овочів. Засипаємо її цибулею, потім додаємо болгарський перець.



Зверху рівним шаром викладаємо тонко порізані помідори



Кладемо другий шар баранини. У мене більше трьох шарів ніколи не виходило, звичайно виходить два шари. Обов'язково треба не забути посолити і поперчити.



Так повторюємо поки не закінчиться м'ясо. У мене м'ясо закінчилося, тому викладаємо останній шар овочів в тому ж порядку: цибуля, потім болгарський перець, потім помідори.



Закриваємо щільно кришкою і ставимо на повільний вогонь. Від нагрівання овочі, а потім і м'ясо дадуть сік і в цьому соку будуть повільно гаситися. Щільно закрита кришка не дасть рідини випаруватися.


Тепер можна піти погуляти з дітьми або зайнятися іншими корисними справами, так як до повного приготування повинно пройти три, а краще чотири години. За моїми спостереженнями, чим повільніше вогонь і чим довше готується - тим смачніше.



Коли хашлама приготується, розкладаємо її ополоником по глибоких тарілках.


Є треба ложкою, обов'язково прицмокуючи від задоволення і згадуючи про мене добрим словом за хороший рецепт)" / />



Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок