Кукурудзяні коржі з паприкою з дріжджового тіста

Обід

Кукурудзяні коржі з паприкою з дріжджового тіста

Латиноамериканська кухня багата на рецепти страв з кукурудзою в будь-якому вигляді. Кукурудза для індіанців була більше ніж просто хліб. Кукурудзяна мука є головним компонентом різних коржів.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
4

Борошно кукурудзяне
130 грам

Борошно пшенична
250 грам

Дріжджі свіжі (пресовані)
12 грам

Молоко 2,5% жирності
1 склянка

Паприка
1 чайна ложка

Рослинна олія
1 чайна ложка

Олія кунжутна
1 їдальня ложка

Цукор
1 їдальня ложка

Сіль
1 чайна ложка

Соус соєвий
2 столових ложки

Насіння соняшнику
50 грам

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Один з варіантів цього рецепта я виявив прямо на упаковці з кукурудзяним борошном. Потім з'ясував, що кукурудзяних коржів випікається десятки видів. В кожній країні по-своєму. Найпростіший рецепт - це кукурудзяні коржі тортільяс з прісного тіста, про який я повідомляв тут: http://vashvkus.ru/recipes/tortilias Мені здався цікавим більш складний рецепт кукурудзяних коржів з паприкою з дріжджового тіста. Подібні рецепти зустрічаються у венесуельській кухні. Нам знадобиться кукурудзяна і звичайна пшеничне борошно, рослинна олія (кунжутна - в тісто, звичайна - для змазування дека), сирі дріжджі, молоко, соєвий соус, цукор, сіль, мелена паприка (можна використовувати дрібні шматочки свіжого солодкого перцю) і очищені насіння соняшнику.
    Кукурузные лепешки с паприкой из дрожжевого теста

  • 2
    Насіння необхідно обсмажити на сухій сковорідці. Тут необхідно враховувати такий момент, як інерція. Як тільки насіння почали тріщати і рожевіти, їх необхідно прибрати з вогню. При обжарке необхідно постійне помішування насіння. Завантажуємо в хлібопічку обидва види борошна, цукор і сіль, паприку, соєвий соус і столову ложку кунжутної олії. Висипаємо остиглі обсмажені насіння. Шматочок сирих дріжджів (1\8 частина маленької пачки) необхідно попередньо розчинити у склянці теплого молока і вилити цю суміш в хлібопічку. Ставимо піч на заміс.
    Кукурузные лепешки с паприкой из дрожжевого теста

  • 3
    Через 20 хвилин перемішування та 10-хвилинного перебування в теплі, кукурудзяна тісто з паприкою готово. Воно вийшло яскраво оранжевого кольору. Викладаємо тісто на дошку з кукурудзяним борошном, робимо з нього кулю і розрізаємо його на чотири частини.
    Кукурузные лепешки с паприкой из дрожжевого теста

  • 4
    Змащуємо деко олією. Розкачуємо 4 коржі і викладаємо їх на деко. Протикаємо коржі в декількох місцях звичайною виделкою. Можна приступати до випічки. Завантажуємо коржі в духовку і випікаємо при 160-170 градусах приблизно 25 хвилин.
    Кукурузные лепешки с паприкой из дрожжевого теста

  • 5
    Кукурудзяні коржі з паприкою з дріжджового тіста готові. Я їх трохи перетримав і підсушив. Так як у моїх далекосяжних планах варто отримання латиноамериканських кукурудзяно-паприковых сухариків для використання в різних стравах.
    Кукурузные лепешки с паприкой из дрожжевого теста

  • 6
    У готовому вигляді коржа гарні з солодким компотом або чаєм. Обсмажені насіння, тонкий аромат кукурудзи і кунжуту в коржиках створюють зовсім незвичний, але приємний смак. З цих кукурудзяних коржів виходять відмінні сухарики, які хороші як самі по собі, так і в різних стравах.
    Кукурузные лепешки с паприкой из дрожжевого теста

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок