Варення з абрикосів в сиропі

Консервація

Варення з абрикосів в сиропі

Цей рецепт варення полягає в тому, що спочатку варять цукровий сироп, а вже потім у нього додають абрикоси. Такий спосіб приготування економить час господині і зберігає форму переспевшим фруктів.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
20

Абрикос
1,3 кілограма

Цукор
1,2 кілограма

Вода
1 склянка

Лимонна кислота
Чайної ложки

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Абрикоси моєму в холодній воді і відкидаємо на сито. Потім фрукти розрізаємо навпіл, видаляючи при цьому кісточки.
    Варенье из абрикосов в сиропе

  • 2
    Ставимо каструлю на слабкий вогонь, вливаємо в неї 1 склянку гарячої води і засипаємо 6 склянок цукру. Варимо цукровий сироп, постійно помішуючи.
    Варенье из абрикосов в сиропе

  • 3
    Коли цукор майже повністю розчинився, сироп готовий. Доводимо його до кипіння і приєднуємо абрикоси.
    Варенье из абрикосов в сиропе

  • 4
    Все перемішуємо і варимо варення періодично помішуючи. Коли з'являється пінка, знімаємо каструлю з вогню і збираємо пінку ложкою. Потім знову ставимо на плиту. Цю процедуру повторюємо до тих пір, поки піна не перестане з'являтися.
    Варенье из абрикосов в сиропе

  • 5
    Наприкінці варіння вливаємо розведену в невеликій кількості води лимонну кислоту, і варимо ще пару хвилин. Варення готове. Коли воно охолоне, можете приступати до чаювання або закатати варення в стерилізовані банки, відклавши чаювання з ним (з абрикосовим варенням) до зимових вечорів.
    Варенье из абрикосов в сиропе

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок