Мус з журавлини

Напої

Мусс з клюкви


Ще один десерт. На цей раз журавлинний мус . Для його приготування нам знадобляться:



  • 200 г свіжої журавлини

  • склянка цукру

  • 100 г манної крупи

  • 4 склянки води


Переберія свіжу журавлину. Видаліть листочки і гілочки якщо вони є. Їм у нашому десерті робити нічого


Отожмите журавлину на соковижималці. Хоча, якщо у вас є час (чи ні соковижималки) можна просто розім'яти ягоду в каструлі дерев'яним товкачем і віджати сік через марлю.


Сік поставте в холодильник, а залишився в марлі (або соковижималці) макуха залийте водою і прокип'ятіть протягом 10-15 хвилин. Дайте відвару трохи охолонути і процідіть його через марлю або велике ситечко.


Проціджений відвар поставте назад на вогонь. Додайте склянку цукру. Доведіть його до кипіння.


Тоненькою цівкою безперервно помішуючи всипте у відвар манну крупу і так само помішуючи варіть ще 10-15 хвилин. Поки не загусне.


Зніміть з плити. Влийте в загустевший відвар журавлинний сік, гарненько перемішайте. Охолодіть. Міксером збийте до однорідної маси.


Розлийте масу по формочках. Зверху полийте журавлинним соком, якщо залишився і сховайте в холодильник на пару годин.


Перед подачею на стіл прикрасьте шматочками фруктів. Хоча я б і так з'їв.


Приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок