Домашнє засолення помідорів

Консервація

Домашнє засолення помідорів

Існує величезна кількість рецептів засолювання або маринування помідорів. Деякі просто заливають їх холодною водою з сіллю. Інші кип'ятять розсіл по три рази або пастеризують банки з томатами.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
4

Помідор
600 грам

Сіль
1 їдальня ложка

Цукор
1 їдальня ложка

Оцет 9%
1 їдальня ложка

Гвоздика
2 штуки

Перець духмяний
2 штуки

Кмин
щіпка

М'ята сушена
щіпка

Лавровий лист
Штуки

Часник
3 зубчики

Вода
2 склянки

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    У мене технологія засолювання помідорів на зиму відпрацьована роками і доведена до абсолютної простоти. Банки стоять в холодильнику, іноді стоять в теплі (при кімнатній температурі). Бомбаж не спостерігався. Все робиться грубо, просто і швидко. Беремо стиглі помідори. Я живу в краю «вічнозелених помідорів» як писав наш земляк Віктор Астаф'єв. Помідори можуть дозріти на корені лише в теплицях. Основне місце дозрівання - підвіконня. Тим не менш, ми в змозі побалувати себе чудовою домашньої закускою в зимовий період. Стиглі плоди потрібно добре промити і відірвати плодоніжки. Якісь проколи томатів зубочисткою я не застосовую. Використовую її за призначенням.
    Домашний засол помидоров

  • 2
    Підготуємо прянощі. Їх небагато - гвоздика, запашний перець, суха м'ята, кмин. Зі свіжих компонентів - часник і кріп. Спеції - цукор, сіль, оцет. Наповнювач - окріп.
    Домашний засол помидоров

  • 3
    Укладаємо помідори в банку ємністю 1 літр. Бажано брати плоди різного розміру, тоді в банку буде менше пустот. Закладаю 1 гвоздику, 2 горошини запашного перцю, дрібку кмину і м'яти. Додаю половинку лаврового листа і три зубчики часнику. Часник необхідно нарізати і розмістити поверх помідорів. Зверху закладаємо трохи зеленого кропу. Цинічно насипаємо прямо в банку 1 столову ложку солі (без верху) і 1 столову ложку цукру (з верхом). Наливаємо 1 столову ложку 9% оцту.
    Домашний засол помидоров

  • 4
    Поки ми формували вміст банки з помідорами, прянощами і спеціями, в цей час встиг окріп. Заливаємо в банку окріп до самого верху. Трохи почекаємо, повращаем банку у вертикальному положенні туди-суду. З неї має вийти повітря. Ретельно вимитої і ошпаренной окропом капроновою кришкою закриваємо банку з помідорами. Через 10 хвилин відкриваємо і додаємо ще трохи окропу. Остаточно закриваємо банку. Природно цукор і сіль опустилися на дно і не розчинилися. Беремо банку в рушник і перегорнемо її пару раз догори ногами і назад. Питання вирішене.
    Домашний засол помидоров

  • 5
    Банку спокійно остигає всю ніч. Ранковий огляд показав, що кришка трохи ввійшла всередину. І це - правильно. Значить, наша кришка забезпечила герметичність. Потім прибираємо банку з солоними помідорами в холодильник або прохолодне темне місце.
    Домашний засол помидоров

  • 6
    Якщо банку 3-х літрова або іншої ємності, всі прянощі і спеції використовуються пропорційно збільшених кількостях. Процесів збереження продукту сприяє сіль, оцет і часник. І ніякої хімії з ліками.
    Домашний засол помидоров

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок