Шоколадний торт з фруктами, прикрашений мастикою

Рецепти для дітей

Шоколадний торт з фруктами, прикрашений мастикою

Пропоную Вам приготувати смачний шоколадний торт з фруктовою прошарком, прикрашений мастикою.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
12

Борошно пшенична
600 грам

Яйце куряче
4 штуки

Цукор
1 кілограм

Рослинна олія
200 мілілітрів

Вода
400 мілілітрів

Какао-порошок
8 столових ложок

Сода харчова
3 чайних ложки

Розпушувач
3 чайних ложки

Сметана 20% жирності
500 грам

Йогурт питний
400 мілілітрів

Молоко 3,2% жирності
700 мілілітрів

Желатин
25 грам

Банан
1 штука

Персик
1 штука

Груша
1 штука

Молоко згущене
Банки

Зефір
500 грам

Масло вершкове
250 грам

Сік лимона
1 їдальня ложка

Цукрова пудра
500 грам

Крохмаль картопляний
150 грам

Барвник харчової
4 грама

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Спочатку необхідно приготувати бісквітні коржі. Потім прошарок і тільки, коли прошарок застигне, можна приступати до приготування мастики.Духовку заздалегідь розігріваємо до 220 градусів. Роз'ємну форму застеляємо промасленим папером, краю форми не змащуємо.В окремій ємності змішуємо півкілограма цукру, какао і борошно, додаємо соду і розпушувач.
    Шоколадный торт с фруктами, украшенный мастикой

  • 2
    У другій ємності злегка збиваємо з допомогою віночка яйця, додаємо до них молоко, рослинне масло, потім вимішуємо і тонкою цівкою вливаємо в суху суміш.
    Шоколадный торт с фруктами, украшенный мастикой

  • 3
    Перемішуємо отриману масу до однорідності, потім вливаємо окріп і швидко перемішуємо. Тісто виливаємо у форму, ставимо у вже розігріту духовку. Через 5 хвилин знижуємо температуру в духовій шафі до 180 і випікаємо 50 хвилин.Остуджуємо отриманий бісквіт і ріжемо на коржі.
    Шоколадный торт с фруктами, украшенный мастикой

  • 4
    Готуємо начинку: у глибокій ємності змішуємо сметану з йогуртом, додаємо нарізані фрукти.У теплому молоці розчиняємо желатин, потім, поки суміш стоїть на вогні, додаємо туди залишилися півкілограма цукру і заважаємо до його повного розчинення. Цей сироп тонкою цівкою вливаємо в сметанно-йогуртову суміш і перемішуємо.
    Шоколадный торт с фруктами, украшенный мастикой

  • 5
    У роз'ємну форму укладаємо перший корж, просочуємо його солоденькою водичкою, виливаємо шар начинки, накриваємо другим коржем і ставимо в холодильник на 4-5 годин.
    Шоколадный торт с фруктами, украшенный мастикой

  • 6
    Крем готується дуже просто. Розтоплене масло в обсязі 200 грам збивається міксером, потім до нього поступово додається згущене молоко і ця маса знову збивається до однорідності. Коли прошарок застигне, треба зняти кільце від рознімної форми і промазати весь торт цим кремом. Знову відправити в холодильник.
    Шоколадный торт с фруктами, украшенный мастикой

  • 7
    Тепер робимо мастику. Зефір з вершковим маслом (50 гр) і ложкою лимонного соку розтоплюємо на водяній бані до однорідної рідкої маси. Я зазвичай роблю в двох ємностях. В одній розтоплюю більшу частину, яка буде основою і буде пофарбована в певний колір. Туди я додаю барвник відразу.У другій - розтоплюю зефір, не додаючи барвник.У мене виходить біла маса, яку потім можна фарбувати в інші відтінки по мірі необхідності.
    Шоколадный торт с фруктами, украшенный мастикой

  • 8
    Отриману масу додаємо до цукровій пудрі і крохмалю і вимішуємо тісто. Повинна вийти маса за типом пластиліну, придатна для ліплення і еластична.
    Шоколадный торт с фруктами, украшенный мастикой

  • 9
    Важливо стіл рясно посипати цукровою пудрою, інакше розкачаний шар не вийде віддерти від столу. Беремо мастику, призначену для основи, і розкочуємо качалкою пласт товщиною близько 4 мм Цим пластом накриваємо торт, обережно распрямляем, щоб не було складок, відрізаємо зайве.
    Шоколадный торт с фруктами, украшенный мастикой

  • 10
    Поверхня торта потрібно змастити солодким сиропом, щоб прибрати залишки цукрової пудри і надати глянцю. Тепер відправляємо торт в холодильник і приступаємо до ліплення потрібних фігурок. Білу мастику потрібно розділити на стільки шматків, скільки ще відтінків буде використовуватися. Кожен шматочок потрібно пофарбувати в потрібний колір шляхом додавання декількох крапель порошкового барвника, розведеного з декількома краплями води. Перетирайте масу і Ви отримаєте рівномірний колір кожного шматочка.
    Шоколадный торт с фруктами, украшенный мастикой

  • 11
    Тепер з отриманих кольорових грудочок ліпіть все, що завгодно. Приклеювати елементи на торт потрібно за допомогою солодкого сиропу. Після закінчення процесу декорування мастикою, торт знову потрібно відправити в холодильник.
    Шоколадный торт с фруктами, украшенный мастикой

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок