Артишоки тушковані

Вечеря

Артишоки тушковані

Артишоки дуже корисні. Але не завжди те, що смачно шкідливо. Пропоную рецепт смачних артишоків на гарнір. Вегетаріанці оцінять його по достоїнству.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
2

Артишок
750 грам

Часник
2 зубчики

Морква
1 штука

Оливкова олія
за смаком

Лимон
Штуки

Сіль
за смаком

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Артишоки добре промиваємо. Це квіти родини айстрових, тому вони люблять воду.
    Артишоки тушеные

  • 2
    Відразу заготовимо лимон, він нам знадобитися, щоб змастити відрізану частину.
    Артишоки тушеные

  • 3
    Відрізаємо приблизно половину, можна трохи більше артишоку. Їстівна частина тільки біля основи. Відразу змащуємо лимоном.Прибираємо грубі листочки.
    Артишоки тушеные

  • 4
    Ось так вони виглядають до готовності. Стеблинки очищаємо, їх теж їдять.
    Артишоки тушеные

  • 5
    Ось це все ми викидаємо.
    Артишоки тушеные

  • 6
    В скороварці вони варяться дуже швидко. Хвилин п'ять на вогні ще хвилин 5 до опускання індикатора.Додаємо воду, сіль і кидаємо половину лимона, який ми вже використали.
    Артишоки тушеные

  • 7
    Чистимо моркву і часник. Ріжемо дрібно.
    Артишоки тушеные

  • 8
    Зварені артишоки виймаємо з води. Даємо охолонути. Виймаємо серцевину, вона не їстівна. Ріжемо на довільні частини.
    Артишоки тушеные

  • 9
    Наливаємо в сковороду масло, кладемо артишоки.
    Артишоки тушеные

  • 10
    Додаємо моркву і часник. Тим, хто любить часник, можна додати трохи більше. Тушкуємо хвилин 5-10 на середньому вогні.
    Артишоки тушеные

  • 11
    Для смаку і кольору я додала трохи стручкової квасолі, ви дивитеся на свій розсуд. Подавати можна до риби, морепродуктів або м'яса. Приємного апетиту!
    Артишоки тушеные

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок