Бефстроганов з курячої грудки

Страви з м'яса

Бефстроганов з курячої грудки

Бефстроганов з'явився в 19 столітті. Це яловичина, порізана соломкою і тушкована у вершках або сметані. Поступово блюдо модифицировалось. Його стали готувати з будь-якого м'яса. Але сметана залишилася на місці.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
4

Грудка куряча
1 штука

Рослинна олія
2 столових ложки

Соус соєвий
3 столових ложки

Печериці консервовані
150 грам

Цибуля ріпчаста
1 головка

Сметана 25% жирності
Склянки

Вода
3/10 склянки

Сіль
на кінчику ножа

Приправа для курки
1 чайна ложка

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Спробуємо зробити Бефстроганов з дієтичного курячого м'яса. М'ясо багате білком з грудної частини курки має зовсім небагато калорій, воно сухувато на смак і придатний для розвантажувальних дієт. Візьмемо курячу грудку і промиємо її.
    Бефстроганов из куриной грудки

  • 2
    Наріжемо куряче м'ясо на подобу великої соломки.
    Бефстроганов из куриной грудки

  • 3
    Додамо в курятину 3 столових ложки соєвого соусу «Ачим». Це нам замінить сіль. Соус привносить в будь-яку страву цікаві, азіатські відтінки смаку. Треба пам'ятати, що соєвий соус робить будь-яку страву темніше. Залишимо м'ясо хвилин на 15-20 для просочування його соусом.
    Бефстроганов из куриной грудки

  • 4
    Підготуємо овочі для заправки (соусу). Нам знадобиться велика цибулина і трохи відварених (консервованих) печериць. Нагріємо 3 столових ложки рослинної олії на сковорідці.
    Бефстроганов из куриной грудки

  • 5
    Почистимо цибулю і поріжемо його на шматочки середнього розміру. Поріжемо печериці. Додамо гриби з цибулею на сковорідку для обсмажування. Перемішаємо і будемо смажити на середньому вогні. Додамо трохи солі.
    Бефстроганов из куриной грудки

  • 6
    Коли гриби з цибулею гарненько обсмажаться і будуть майже готові, зрушимо їх на сковороді і кладемо туди мариновані шматочки курятини. Трохи зрушимо сковорідку на вогні і дамо курятині швидко і сильно просмажиться з усіх боків. У кулінарній літературі - це основний момент приготування бефстроганова.
    Бефстроганов из куриной грудки

  • 7
    Перемішати всі компоненти і потримаємо на вогні ще хвилину. Бефстроганов майже готовий.
    Бефстроганов из куриной грудки

  • 8
    Розведемо 2-3 ложки жирної сметани водою, для любителів їжі по постнее можна взяти трохи кефіру. Додамо в сметану або кефір чайну ложку крохмалю і залишки соєвого соусу. Всі перемішаємо і виллємо на сковорідку. Додамо приправу для курки. Бефстроганов необхідно згасити хвилин 5 до згущення сметанного соусу.
    Бефстроганов из куриной грудки

  • 9
    Бефстроганов з курячої грудки готовий. Подаємо на стіл з картоплею в будь-якому вигляді (пюре, смажену, варену). Можна подати з будь солодкої кашею. Відмінне поєднання смаків дасть білий відварений рис. Бажано прикрасити готову страву рубаним луком.
    Бефстроганов из куриной грудки

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок