Фріттата з грибами

Другі страви

Фріттата з грибами

Любителям грибів раджу приготувати італійську грибну фріттату. Страва дійсно дуже проста і дуже смачна.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
5

Яйце куряче
4 штуки

Молоко 3,2% жирності
60 мілілітрів

Печериці свіжі
180 грам

Цибуля ріпчаста
Штуки

Сметана 25% жирності
1 їдальня ложка

Сіль
за смаком

Перець чорний мелений
за смаком

Базилік сушений
Чайної ложки

Масло вершкове
50 грам

Сир твердий
80 грам

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Для початку відварюємо печериці до повної готовності. Чистити від шкірки їх не треба, просто треба ретельно вимити у воді. Коли вони зваряться (15-20 хвилин), відкинути їх на друшляк і дати трохи охолонути.
    Фриттата с грибами

  • 2
    Потім за допомогою ножа нарізаємо їх на пластини середній товщини.
    Фриттата с грибами

  • 3
    Щоб приготувати повністю начинку для фріттати, потрібно очистити і вимити ріпчасту цибулю. Нарізати його півкільцями і обсмажити на соняшниковій олії до утворення золотистої скоринки (але не перепечеться). За кілька хвилин до готовності додати нарізані гриби і спеції за смаком. Ще трохи посмажити.
    Фриттата с грибами

  • 4
    Заправити сметаною. Начинка для фріттати готова.
    Фриттата с грибами

  • 5
    Після цього приступаємо до приготування омлету для фритаты, який буде служити в якості основи. Для цього необхідно збити яйця з молоком до отримання однорідної маси. Злегка посолити.
    Фриттата с грибами

  • 6
    На сковороду з розтопленим вершковим маслом виливаємо суміш яйця і молока, а зверху рівномірно кладемо начинку. Накриваємо кришкою і смажимо на маленькому вогні 8-10 хвилин. Потім відправляємо в духовку, прикрасивши зверху тертим на крупній тертці твердим сиром. Випікаємо В духовці близько 15 хвилин. Виймаємо з духовки, фріттата готова. Приємного апетиту!
    Фриттата с грибами

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок