Торт з апельсиновою цедрою

Випічка

Торт з апельсиновою цедрою

Ароматний бісквіт, повітряний і ніжний. Тане в роті заварний крем. Це не торт, а просто казка. І готуватися зовсім не складно, спробуємо?

Інгредієнти:


Кількість порцій:
2

Яйце куряче
7 штук

Борошно пшенична
250 грам

Цукор
350 грам

Розпушувач
2 столових ложки

Цедра апельсина
2 столових ложки

Молоко 3,2% жирності
350 мілілітрів

Какао-порошок
1 чайна ложка

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Почнемо з тіста для нашого бісквіта. Це один з найбільш простих і смачних варіантів.
    Торт с апельсиновой цедрой

  • 2
    Вбиваємо 4 яйця зі склянкою цукру. Наша мета - максимально розчинити цукор. Потім додаємо розпушувач і поступово додаємо склянку борошна. Десь 180-200 грам.
    Торт с апельсиновой цедрой

  • 3
    За консистенцією тісто має бути схоже на густу сметану. Додамо цедру і якщо знайдеться трохи апельсинового цукру, він надає аромат. Для того, що б корж вийшов красивого кольору можна додати трохи шафрану.
    Торт с апельсиновой цедрой

  • 4
    Тісто перельем у форму для випікання і відправляємо в духовку. Якщо ви щасливий володар мультиварки, то дуже зручно скористатися функцією випічка. У змащену маслом чашу викласти тісто поставити на режим "випічка" на годину. Ось такий через 60 хвилин вийде прекрасний бісквіт.
    Торт с апельсиновой цедрой

  • 5
    Займемося заварним кремом. Крем у нас буде молочний, можна його і на вершках варити,але тоді зросте калорійність. Нам знадобиться 3 жовтки, їх потрібно ретельно перетерти зі склянкою цукру і двома ложками борошна.
    Торт с апельсиновой цедрой

  • 6
    На невеликому вогні закип'ятимо молоко. Поступово введемо туди цукрово-яєчну масу. Регулярно помішуючи варимо крем до загустіння. У мене пішло хвилин 10.
    Торт с апельсиновой цедрой

  • 7
    Тим часом дивний бісквіт охолов і готовий до того, що б його гострим ножем розрізали вздовж на 2 частини. Кожен з одержаних коржів трохи наситимо. Для просочення можна взяти 3-4 ложки сиропу від будь-якого варення, додати пару ложок кип'яченої води і кілька крапель коньяку. А можна і не просочувати, буде і так смачно, але на мій погляд сухувато.
    Торт с апельсиновой цедрой

  • 8
    Рясно змастимо трохи остившім кремом коржі. Залишимо відпочити в теплі години на 2.
    Торт с апельсиновой цедрой

  • 9
    Прикрасимо так,як накаже фантазія. Какао,горіхи,сухофрукти, кондитерські присипки - все в справу! Не забудемо готовий торт поставити в холодильник на 3-4 години, а можна і на ніч.
    Торт с апельсиновой цедрой

  • 10
    Дістаємо. Ріжемо. Налітаємо. Уплітаємо ту. Приємного чаювання!
    Торт с апельсиновой цедрой

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок