Риба домашнього посолу

Страви з риби

Риба домашнього посолу

Що може бути смачніше особисто підсоленій рибки? Ніжною і прямо-таки тане в роті? В міру пружною, досить солоною? З покупної ні за що не порівняти! Зробити ж її зовсім просто!

Інгредієнти:


Кількість порцій:
4

Скумбрія
Кілограма

Сіль
1 кілограм

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Нам знадобиться парочка тушок скумбрії і одна пачка солі. Крім скумбрії, можна взяти будь-яку іншу морську рибку. Само собою, найчастіше беру я оселедця, а ще, само собою, для цього рецепта чудово підходить червона риба - і звичайна горбуша, і більш благородні форель або сьомга.
    Рыба домашнего посола

  • 2
    Акуратно відокремлюємо від риби голову, кінчики хвостів. Потрошимо. Ретельно миємо від слідів крові. На дно зручною ємності висипаємо тонкий шар звичайної солі і викладаємо туди вашу рибку. І щедро-щедро засипаємо зверху сіллю, прямо-таки закопуємо. І все! Залишаємо на столі як мінімум на дванадцять годин. Після цього рибку вже можна їсти, але для вірності можна витримати в солі до доби. Не бійтеся, скумбрія риба жирна, занадто багато солі не візьме.
    Рыба домашнего посола

  • 3
    Коли вирішите, що вже пора, відкопайте рибку. Ретельно вимийте під струменем холодної води від надлишків солі. Наріжте на невеликі симпатичні шматочки.
    Рыба домашнего посола

  • 4
    Подавати, на нашу одноголосну думку, найкраще, само собою, з картопляним пюре. Можна полити ще нерафінованою соняшниковою маслом, якщо любите. Рибка просто незрівнянна, тане в роті, солі ідеальна - бере саме стільки, скільки потрібно. Приємного апетиту!
    Рыба домашнего посола

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок