Що може бути смачніше особисто підсоленій рибки? Ніжною і прямо-таки тане в роті? В міру пружною, досить солоною? З покупної ні за що не порівняти! Зробити ж її зовсім просто!
Інгредієнти:
Кількість порцій:
4 Скумбрія Кілограма
|
Сіль 1 кілограм
|
У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
Новий лист покупок
Покрокова інструкція:
1
Нам знадобиться парочка тушок скумбрії і одна пачка солі. Крім скумбрії, можна взяти будь-яку іншу морську рибку. Само собою, найчастіше беру я оселедця, а ще, само собою, для цього рецепта чудово підходить червона риба - і звичайна горбуша, і більш благородні форель або сьомга.
2
Акуратно відокремлюємо від риби голову, кінчики хвостів. Потрошимо. Ретельно миємо від слідів крові. На дно зручною ємності висипаємо тонкий шар звичайної солі і викладаємо туди вашу рибку. І щедро-щедро засипаємо зверху сіллю, прямо-таки закопуємо. І все! Залишаємо на столі як мінімум на дванадцять годин. Після цього рибку вже можна їсти, але для вірності можна витримати в солі до доби. Не бійтеся, скумбрія риба жирна, занадто багато солі не візьме.
3
Коли вирішите, що вже пора, відкопайте рибку. Ретельно вимийте під струменем холодної води від надлишків солі. Наріжте на невеликі симпатичні шматочки.
4
Подавати, на нашу одноголосну думку, найкраще, само собою, з картопляним пюре. Можна полити ще нерафінованою соняшниковою маслом, якщо любите. Рибка просто незрівнянна, тане в роті, солі ідеальна - бере саме стільки, скільки потрібно. Приємного апетиту!