Салат з баклажанів "Десяточка" на зиму

Салати

Салат з баклажанів "Десяточка" на зиму

Цей рецепт простий і цікавий. Виходять дуже смачні мариновані овочі на зиму. Овочі закочуються в банки практично у цілому вигляді, їх не потрібно подрібнювати.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
10

Помідор
10 штук

Цибуля ріпчаста
10 штук

Баклажан
10 штук

Перець болгарський (зелений)
10 штук

Оцет 9%
Склянки

Сіль
1 їдальня ложка

Рослинна олія
1 склянка

Цукор
200 грам

Лавровий лист
3 штуки

Часник
5 зубчиків

Перець духмяний
5 штук

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Беремо всіх овочів по 10 штук: баклажани, помідори, солодкий перець, ріпчасту цибулю. Овочі миємо, чистимо.
    Салат из баклажанов

  • 2
    Болгарський зелений перець позбавляє від серцевини.
    Салат из баклажанов

  • 3
    Перець можна перерізати навпіл уздовж або на четвертинки. Тут просто перерізаний навпіл, з перцем просто так зручніше, ніж влаштовувати його в цілому вигляді.
    Салат из баклажанов

  • 4
    Баклажани обрізаємо зверху і знизу, миємо. Ріпчасту цибулю чистимо та миємо. Можна трохи подрібнити овочі, якщо комусь так зручніше. Баклажани ріжемо навпіл, цибуля теж саме.
    Салат из баклажанов

  • 5
    Підготовлені овочі складаємо в каструлю. Додаємо розведений маринад. Беремо рослинна олія, оцет, цукор, сіль в зазначених пропорціях, змішуємо, розчиняємо цукор і сіль. Сюди ж додаємо в маринад запашний перець, кілька листочків лаврового листа, зубчики часнику.
    Салат из баклажанов

  • 6
    Заливаємо овочі маринадом і ставимо каструлю на вогонь. Кип'ятимо все не довго, близько 30 хвилин. Після цього можна закочувати овочі цілком в стерилізовані банки.
    Салат из баклажанов

  • 7
    Мариновані таким чином овочі володіють прекрасним смаком. Такий рецепт легко запам'ятати, бо всіх овочів потрібно за 10 штук, звідси і назва.
    Салат из баклажанов

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок