Кролик в шампанському

Вечеря, Другі страви, Страви з м'яса

Цей рецепт я придумав у новорічні свята. Прокинувшись якось після нового року, виявив у холодильнику кролика, а на підвіконні наполовину порожню пляшку шампанського. Ну і поки мої всі спали, вирішив поставити експеримент. Експеримент пройшов успішно, кролик в шампанському вийшов просто чудовим. Тепер іноді так і готую, в основному на свята, останній раз ось на день народження сина робив.


Кролік в шампанском



Рецепт, як завжди, простий. Мінімум рухів тіла - максимальний результат. Ну і на всіх просто магічно діє фраза «кролик в шампанському».


Інгредієнти


Для приготування кролика в шампанському нам знадобляться такі продукти:



  • кролик, одна тушка

  • шампанське, 200-300 грам, тобто приблизно півпляшки

  • морква, 1-2 штуки

  • цибуля ріпчаста, 2-3 цибулини

  • сіль, чорний мелений перець - за смаком


Шампанське підійде взагалі будь-яке, можна навіть відкрите, що залишилося після свята. Пухирці нам не потрібні. Ми зазвичай беремо брют, але підійде і напівсолодке.


Рецепт приготування кролика в шампанському


Беремо тушку кролика і ретельно промиваємо під струменем холодної води. Якщо кролик морожений, то треба його попередньо розморозити.


Берем тушку кроліка


Розрізаємо кролика на досить великі шматочки. Намагаємося робити це тільки ножем. Осколки кісточок нам в цій страві не потрібні, про сокиру навіть не думаємо. Та він і не потрібен, тому що кролик дуже легко розправляється.


Разрезаем кролика на кусочкі


Ставимо на плиту глибоку велику сковорідку. Сковорода повинна вільно вміщати всього кролика.


Наливаємо в сковороду зовсім трохи олії і обсмажуємо на ній шматочки кролика з усіх боків.


Кладем кролика в сковороду


У мене всього кролика вийшло обсмажити в два заходи. Тобто обсмажив половину шматочків, дістав на тарілку, обсмажив другу половину шматочків. Не треба смажити до готовності, просто щоб м'ясо трохи зарум'янилося. Це потрібно по-перше, для краси, по-друге, для смаку.


Обжаріваем кроліка


Складаємо все шматочки кролика в сковороду. Ріжемо цибулю півкільцями. Ріжемо моркву кружечками. Додаємо всі до кролика.


Потрібно посолити, поперчити, перемішати і хвилинку обсмажити.


Добавляем цибулю і морковь


Виливаємо в сковороду приблизно половину пляшки шампанського. Скільки додати шампанського прикидайте залежно від розміру сковороди. М'ясо не повинно бути все покрито шампанським, ми ж не суп варимо.


Заліваем кролика шампанскім


Можна на цьому етапі додати в наше блюдо бадьян. Продається у вигляді красивих сухих зірочок. Надає страві якийсь свіжий запах, важко пояснити словами. Два-три лепесточка зірочки буде в самий раз.


Зменшуємо вогонь, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо кролика в шампанському приблизно годину-півтори. Шампанське до того часу майже всі впоратися, а кролик стане ніжним і м'яким.


Тушім кролика в шампанському до готовності


Перед подачею на стіл викладаємо кролика в глибоку миску. Поливаємо кролика залишками шампанського з сковороди. Прикрашаємо свіжою зеленню і овочами.


Кролік в шампанском


Вживати можна як самостійного страви або з гарніром з картопляного пюре.


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок