Баранина по вірменськи

Обід, Вечеря, Другі страви, Страви з м'яса

Цей рецепт сподобається любителям баранини і баклажанів.



Для приготування цієї страви нам знадобляться такі продукти:



  • півкіло пісної баранини (м'якоть)

  • 1 яйце

  • півкіло свіжих баклажанів

  • 1 стакан томатного соку

  • трохи вершкового масла, щоб змастити сковорідку

  • 2 головки ріпчастої цибулі

  • 150-200 г рослинного масла

  • 100 г будь-якого твердого сиру

  • сіль і чорний мелений перець за смаком

  • свіжа зелень, щоб прикрасити страву


Баранину гарненько промийте і очистіть від сухожиль і плівок. Потім поріжте на невеликі шматочки і пропустіть через м'ясорубку. У цьому рецепті потрібно пропустити через м'ясорубку 2 рази, але мені здається, що від м'яса тоді зовсім нічого не залишається Додайте у фарш яйце, посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте.


Візьміть сковорідку і обсмажте на ній фарш з дрібно нарізаною цибулею до готовності.


Баклажани поріжте кільцями і обсмажте на олії до золотистого кольору.


Візьміть глибоку сковорідку. На дно сковорідки викладіть половину баклажанів. Зверху покладіть обсмажений фарш. Закрийте його рештою баклажанами.


Залийте зверху томатним соком. При необхідності можна додати спецій, мені наприклад подобається мелений коріандр (кінза).


Засипте зверху все тертим твердим сиром.


Ставимо сковорідку в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо 30 хвилин.


Подавайте на стіл гарячим, прямо в сковорідці. Перед подачею посипте зверху рубаною зеленню.


Приємного апетиту


Поки будете готувати, обов'язково послухайте прекрасну вірменську пісню



Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок