Кабачки за таким рецептом виходять хрусткими і пряними. До того ж, кабачки можна не тільки записати, але і відразу спробувати.
Інгредієнти:
Кількість порцій:
6 Кабачок 5 кілограм
|
Морква 1 кілограм
|
Сіль 2,5 столових ложки
|
Цукор 1 склянка
|
Рослинна олія 1 склянка
|
Оцет 9% 100 мілілітрів
|
Часник 4 головки
|
Сік томатний 500 мілілітрів
|
Перець чорний мелений 2 столових ложки
|
У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
Новий лист покупок
Покрокова інструкція:
1
Кабачки краще вибирати молоденькі, де немає насіння. Нарізаємо їх кубиками не занадто дрібно.
2
Наступного подрібнюємо морква, для цього використовуємо крупну тертку.
3
Змішуємо ці два овочами, перемішуємо їх і засипаємо цукром, сіллю, олією і оцтом. Їм необхідно буде постояти приблизно 30 хвилин, можна трохи більше.
4
Поки кабачки настоюються, потрібно часник передавити через часникодавку.
5
Через 30 хвилин ставимо салат на вогонь, варимо приблизно 20 - 30 хвилин. Через 10 хвилин, як вони будуть готуються додати томатний сік. А за 5 хвилин до готовності додати часник. Тоді ж і перець подбавляем, його кількість можна зменшувати за бажанням. Стерилізувати салат не потрібно. Просто складаємо все по баночках і закатуємо. Але, салат вже готовий, і його можна пробувати.
6
Готово! Приємного апетиту!