Простий Шоколадний торт

Випічка

Простий Шоколадний торт

Цей торт готую тільки взимку. Смачний, як цукерка. Парадний примірник вимагає прикраси, хоча б візерунком білого шоколаду.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
16

Цукор
2 склянки

Рослинна олія
Склянки

Майонез
2 столових ложки

Борошно пшенична
4 склянки

Розпушувач
2 чайних ложки

Яйце куряче
6 штук

Молоко згущене варене
Літра

Чорний гіркий Шоколад
200 грам

Молоко 3,2% жирності
3/4 склянки

Какао-порошок
4 столові ложки

Цукор ванільний
1 чайна ложка

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    • Всі охолоджені яйця збити з усім цукром в стійку піну, додавши ваніль. Перед початком збивання рекомендується додати дрібку солі, а цукор вводити поступово, порціями.
    Простой Шоколадный торт

  • 2
    • Переключивши міксер на низькі обороти, режим перемішування, ввести акуратно, не збиваючи піну, - соняшникова олія; - молоко; - майонез; - какао.
    Простой Шоколадный торт

  • 3
    • Борошно вводити теж поступово, порціями поки тісто не досягне консистенції густий-густий сметани.
    Простой Шоколадный торт

  • 4
    • В залежності від величини яєць, величини і наповненості склянок для масла і молока кількість борошна може варіюватися від 3-х до 5-ти склянок.
    Простой Шоколадный торт

  • 5
    • Включити духовку для розігріву. Підготувати форми, змастивши її тонким шаром рослинного масла. Викласти тісто у форму.
    Простой Шоколадный торт

  • 6
    • Випікати при 180 град до рівномірного піднімання тіста по всій поверхні (20 - 30 хв) Коли тісто підніметься і з'явиться апетитна скоринка, можна перевірити його готовність сухою дерев'яною паличкою. Якщо тісто всередині сире (паличка з налипшим вологим тестом), продовжити випікання при мінімальній температурі (зменшити вогонь духовки наполовину) ще хвилин 10 -15 поки паличка не буде вийнята з коржа суха.
    Простой Шоколадный торт

  • 7
    Вимкнути духовку, і, якщо низ коржа не почав підгоряти, дати коржу охолонути ще у вимкненій, але ще гарячій духовці. Якщо низ коржа «на межі», то краще вийняти корж з духовки, хоча він при цьому може трохи осісти.
    Простой Шоколадный торт

  • 8
    Крем Поки випікається корж, -викласти згущене молоко (можна в міксер з-під тіста), - На водяній бані розм'якшити 2/3 масла (спреду) - Розламати в масло (спред) 1 плитку шоколаду
    Простой Шоколадный торт

  • 9
    - Помішуючи розтопити, не доводячи до закипання і кристалізації шоколад. - Вилити в згущене молоко. - Розмішати. Крем готовий.
    Простой Шоколадный торт

  • 10
    Глазур Так само розтопити залишок масла і другу плитку шоколаду і підтримувати її теплою (але не гарячої) і рідкої до моменту поливання готового торта. Тому глазур краще готувати , коли торт буде вже намазав кремом, або використовувати першу лазню без додаткового підігріву.
    Простой Шоколадный торт

  • 11
    Єдиний корж розрізати на коржі (2-3) краще поки він ще не зовсім холодний, але вже і не обжігающе гарячий. Розрізати гарячим ножем. Рівномірно перемазати коржі кремом. Верхній корж по скоринці «прошкрябать» ножем для кращого просочування кремом. Верхній корж по крему залити глазур'ю.
    Простой Шоколадный торт

  • 12
    Можна розділити тісто перед випіканням на дві частини і відразу випікати два коржі, кожен з яких потім можна розрізати навпіл (в горизонтальній площині)). Так незручніше випікати, тому що верхній і нижній коржі печуться по різному і треба міняти їх місцями; зате зручніше складати торт.
    Простой Шоколадный торт

  • 13
    Коржі по мірі укладання в блюдо були підрізані за його формі. Цей торт злегка прикрашений кокосовою стружкою.
    Простой Шоколадный торт

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок