Шашлик зі свинячих реберець

Обід, Другі страви, Страви з м'яса

Якщо вже готувати шашлик зі свинини, то кращим варіантом буде готувати шашлик з шийної вирізки. Але склалося так, що з ранку я був дуже зайнятий - у старшої дочки змагання з карате (до речі зайняла перше місце). А після обіду перед вихідними купити шийну вирізку практично неможливо.


Ну ми ж досвідчені і знаємо що при належній вправності шашлик можна приготувати з чого завгодно. А у нас буде не що завгодно, а свинячі реберця, та частина яка ближче до хребта. Їх ще називають «котлети на кісточці».




Склад продуктів для шашлику


Для приготування шашлику зі свинини нам знадобляться:



  • свинячі реберця (котлета на кісточці)

  • чорний мелений перець

  • сіль

  • зерна кінзи

  • трохи рослинного масла


Ось такий от майже мінімальний набір продуктів для шашлику. Можна цілком безболісно прибрати останні два пункти, якщо хочеться зовсім по-простому.


Рецепт приготування шашлику зі свинячих реберець


Розрізаємо, якщо ще не розрізане, м'ясо вздовж ребер. Повинні вийти приблизно такі шматочки.



Прекрасне поєднання жирного і пісного м'яса в одному шматочку, як кажуть, на будь-який смак.


Натираємо кожен шматочок з усіх боків сіллю, потім чорним меленим перцем і подрібненими зернами кінзи. Можна взяти кінзу відразу мелену, але будьте обережні, у неї дуже виражений смак, може повністю забити смак м'яса. Хоча деяким подобається ...


Тепер обмащуємо кожен шматочок рослинним маслом і кладемо в миску, нехай трохи помарінуется.



Поки м'ясо маринується, розпалюємо вогнище в мангалі. Для приготування шашлику слід використовувати дрова з дерев листяних порід, а вже якщо додати пару полін з яблуні або черемхи, то буде зовсім відмінно.



В наших краях з дровами проблем немає, тому я зазвичай їх не шкодую, краще вугілля більше ніж менше


Коли дрова прогорять, обов'язково разравниваем вугілля. Непрогоревшіх шматочки дерева відкидаємо в сторону.



Свинячі реберця затискаємо в грати, так, щоб між ними залишалися проміжки. Тоді вони підрум'яняться з усіх боків.



Ставимо решітку на вогонь. П'ять хвилин обсмажуємо з одного боку. Перевертаємо.



Ще п'ять хвилин обсмажуємо з іншого боку. Знову перевертаємо.



Тепер, заради експерименту, спробуємо подкоптіть м'ясо також, як коптили курку в минулий раз.


Кидаємо прямо на вугілля кілька гілочок черемхи і накриваємо мангал кришкою. Під кришкою набирається температура, ідеальна для приготування м'яса, а дим від Черемховий гілочок просочуємо м'ясо. Виходить легке гаряче копчення.


Готуємо м'ясо під кришкою близько 30 хвилин. На всякий випадок перевіряйте м'ясо кожні 10 хвилин. У мене мангал високий - вугілля далеко. На низькому мангалі може і підгоріти. Будьте обережні.


Коли шашлик буде готовий, викладаємо реберця на велику тарілку зі свіжими овочами.



Ну і під таку закуску, самі розумієте ...


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок