Горбуша, запечена з картопляним пюре

Страви з риби

Горбуша, запечена з картопляним пюре

Виходить порційні рибна страва з гарніром з пюре. Дуже вигідний варіант для подачі на стіл.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
8

Горбуша
1 кілограм

Цибуля ріпчаста
1 штука

Оливкова олія
4 столові ложки

Лимон
1 штука

Гірчиця
1 чайна ложка

Перець чорний мелений
за смаком

Картопля
700 грам

Молоко 3,2% жирності
150 мілілітрів

Масло вершкове
40 грам

Сіль
за смаком

Майонез
1 їдальня ложка

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Горбушу за допомогою ножа очищаємо від луски, зрізаємо плавники, голову і хвіст. Шкірку не знімаємо, горбушу нарізаємо стейками середньої товщини. До риби шаткуємо цибулю півкільцями, бажано цибулю нарізати якомога тонше, надалі його будемо запікати з рибою. Лимон нарізати кружечками, стискаємо кружечки в руці, видавлюючи з них сік. Заливаємо заявленим кількістю оливкової олії.
    Горбуша, запеченная с картофельным пюре

  • 2
    Додаємо сіль (приблизно 1,5 ч ложки), гірчицю і посипаємо чорним перцем за смаком. Все ретельно перемішуємо і відставляємо в сторону на дві години маринуватися, періодично перемішуючи рибу кожні 30 хвилин.
    Горбуша, запеченная с картофельным пюре

  • 3
    За півгодини (хвилин сорок) відварюємо картоплю (в підсоленій воді) і мнемо його товкачиком. У пюре додаємо вершкове масло і молоко.
    Горбуша, запеченная с картофельным пюре

  • 4
    З фольги робимо конвертики у вигляді човника, куди рівномірно поміщаємо картопляне пюре (приблизно дві повні столові ложки).
    Горбуша, запеченная с картофельным пюре

  • 5
    Зверху стейк замаринованной горбуші з цибулькою.
    Горбуша, запеченная с картофельным пюре

  • 6
    Змащуємо майонезом, прибираємо в духовку 160 градусів хвилин на 30-35. Пюре і рибка виходять дуже смачні.
    Горбуша, запеченная с картофельным пюре

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок