Деруни з картоплі

Другі страви

Деруни з картоплі все готують по-різному. Чому так відбувається я не знаю, але я жодного разу не бачив щоб їх готували однаково. Хтось тре картоплю для дерунів на крупній тертці, хтось - на дрібній, а хтось подрібнює картоплю в кухонному комбайні або блендері. Проте всі ці відмінності не важливі, бо ми все одно любимо деруни. У будь-якому вигляді.


У моїй родині ми теж ніколи не дотримуємося суворого рецепта приготування дерунів. Готуємо їх завжди трохи по іншому. Сьогодні, наприклад, готували їх таким способом що виходять, як їх називають діти: косматікі або волосатики.




Інгредієнти для приготування дерунів


Для приготування картопляних дерунів-косматіков нам знадобляться:



  • картопля, близько 10 середніх картоплин

  • три яйця

  • 2-3 зубчики часнику

  • рослинне масло, щоб смажити деруни


Як приготувати деруни з картоплі


Спочатку треба почистити багато картоплі, і гарненько його помити.



Щоб вийшли не просто деруни з картоплі, а саме волосатики, необхідно, щоб картопля була потерта на великій тертці. Так що беремо в руки тертку і акуратненько, щоб не поранити руки натираємо нашу картопельку.



Потім з натертої картоплі потрібно віджати зайву воду. Для цього солимо картоплю (сіль сприяє виділенню рідини з продуктів), перемішуємо натертий картоплю і зливаємо зайву рідину з чашки.


Тепер розбиваємо в чашку з картоплею три яйця. Яйця потрібні, щоб наші деруни на розсипалися.


Додаємо в картоплю 2-3 зубчики часнику. Часник треба або дрібно нарізати або пропустити через чеснокодавку.



Ретельно все перемішуємо. Якщо в процесі приготування в чашці з'являється зайва рідина, краще її злити.


Ставимо на плиту сковороду, наливаємо в неї рослинне масло і нагріваємо.


В киплячу олію виделкою викладаємо трохи тертої картоплі і виделкою придавлюємо і разравниваем його, щоб деруни вийшли плоскими. Так вони краще прожаряться.



Гарненько прожарюємо деруни до появи рум'яної скоринки з обох сторін.



Дістаємо деруни з сковороди і викладаємо на серветку, щоб вона ввібрала зайвий жир.



Повторюємо операцію доти, поки не скінчиться терту картоплю. Раджу виставити охорону, якщо хочете щоб деруни дожили до подачі на стіл. У нашій сім'ї вони мають дивну властивість зникати з тарілки як тільки відвернешся


Подавати деруни на стіл треба обов'язково зі сметаною.



Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок