Пиріг з чорницею з дріжджового тіста

Десерти

Пиріг з чорницею з дріжджового тіста

Дріжджові пироги смачні і поживні. Якщо начинка не солодка, то шматок пирога зі склянкою чаю цілком можуть скласти повноцінний сніданок або звичайний перекус. Пироги з солодкою начинкою - це десерт.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
4

Борошно пшенична
350 грам

Манна крупа
50 грам

Сухі активні дріжджі
1 чайна ложка

Цукор
3,5 столові ложки

Сіль
1 чайна ложка

Чорничний Джем
4 столові ложки

Журавлина
50 грам

Рослинна олія
2 столових ложки

Масло вершкове
20 грам

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Вивчення основ хлібопечення показало, що в нашій борошні не так вже багато клейковини або рослинного (пшеничного) білка. Тверді сорти пшениці в основному йдуть на виготовлення макаронних виробів вищої якості. Саме клейковина надає їм це якість. З цих сортів пшениці робиться і манна крупа. Якщо розмолоти 50-70 грамів манної крупи на електро кавомолці, то цієї кількості цілком вистачить, щоб «облагородити» 350-400 грам звичайної борошна. Тому, при виготовленні тіста для пирогів, я завжди додаю в нього трохи «манною борошна». Обов'язкова добавка 1 столової ложки рослинної олії. Сухих дріжджів знадобиться 1 чайна ложка. Відміряємо на вагах і завантажуємо всі ці продукти в хлібопічку.
    Пирог с черникой из дрожжевого теста

  • 2
    На цей раз заведемо дріжджове тісто без яєць. Склянка кефіру, кислого молока, сироватки або теплого молока замінить нам воду. Тісто має трохи сластить, тому покладемо 3 столових ложки цукру і одну чайну ложку солі. Всі закладаємо в хлібопічку поверх борошна з дріжджами і вмикаємо «заміс».
    Пирог с черникой из дрожжевого теста

  • 3
    Через 20 хвилин тісто ідеально замішано. Хлібопічку можна вимкнути, а тісто можна вийняти і покласти в окремий посуд або пакет, щоб воно не висихало. Тісто має постояти в теплі і піднятися. Потім проминаем його трохи руками і скачуємо колобком. Тісто не повинно прилипати до рук.
    Пирог с черникой из дрожжевого теста

  • 4
    На цей раз я розрізав тісто на два рівних шматка. Майбутнє основу пирога і його кришка. Посипаємо будь-яку поверхню борошном і розкачуємо коржі качалкою.
    Пирог с черникой из дрожжевого теста

  • 5
    Деко вирішив не посипати борошном, а змастити рослинним маслом.
    Пирог с черникой из дрожжевого теста

  • 6
    Було б занадто просто, купити чорничний джем і видавити його в пиріг. Беремо 3 столових ложки журавлини, посипаємо цукром (1 чайна ложка) і акуратно раздавливаем ягоди.
    Пирог с черникой из дрожжевого теста

  • 7
    Укладаємо перший корж прямо на деко і намазуємо його начинкою. Посередині журавлина з цукром, а по краях чорничний джем з магазину.
    Пирог с черникой из дрожжевого теста

  • 8
    Акуратно закриваємо цю красу другим коржем і защипуємо краю. Будь-яке варення або джем при защипывании пирога, ведуть себе дуже підступно. Якщо вони потрапили в зону склеювання тесту, то його просто неможливо склеїти. Довелося трохи попрацювати. Коли пиріг защипати, робимо посередині отвір для скидання пари. Ставимо деко з пирогом в духовку на 40-45 хвилин при 150 градусах.
    Пирог с черникой из дрожжевого теста

  • 9
    Гра коштувала свічок! Чудовий підйом пирога говорить про збалансованість всіх компонентів в тесті. Підступність солодкого проявило себе в невеликому пориві пирога збоку (погана склейка), проте, все обійшлося і начинка не витекла. Змащуємо пиріг шматочком замороженого вершкового масла, накриваємо листом кальки (пергаменту) і даємо охолонути.
    Пирог с черникой из дрожжевого теста

  • 10
    Рідко кому вдається охолодити солодкий пиріг з чорницею з дріжджового тіста до кімнатної температури... Звичайно, він (пиріг) не доживає до цього.
    Пирог с черникой из дрожжевого теста

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок