Вареники з картоплею та грибами

Обід, Другі страви

Найпростіший рецепт як приготувати вареники з картоплею та грибами.


Варенікі з картоплею та грібамі


Заїжджали в ліс за ягодами, попутно набрали трохи лисичок. Це такі гриби жовті. На жареху набрали замало, а на вареники - в самий раз.


Тісто для вареників



  • склянку води, 200-250 грам

  • борошно, 250-300 грам

  • сіль, 1 чайна ложка

  • рослинне масло, 1 столова ложка


Начинка для вареників з картоплею та грибами



  • кілька великих картоплин

  • гриби

  • ріпчаста цибуля

  • сіль за смаком


Рецепт приготування вареників з картоплею та грибами


Спочатку почистимо картоплю, поріжемо його і поставимо варитися. Вода повинна зовсім трохи покривати картоплю. Не забудьте посолити воду.


Отваріваем картошку


Поки картопелька вариться, приготуємо начинку. Гриби відварюємо в солоній воді. Треба дочекатися поки вода не закипить, потім злити воду. Налити нову воду, знову посолити і покіпятіть 5-10 хвилин.


Отваріваем гріби


Гриби відкидаємо на друшляк і відставляємо в сторонку, щоб охололи. Нарізаємо цибулю маленькими кубиками і обсмажуємо на сковороді на олії до напівготовності.


Обжаріваем лук


Остигнули гриби треба дрібно нарізати і додати в сковороду до цибулі. Трохи посолити і обсмажити разом з цибулею, поки цибуля не почне золотитися.


Обжаріваем гриби з луком


Готуємо з зварять за це часу картопельки картопляне пюре. Для цього зливаємо з каструлі з картоплею всю воду. Кладемо в картопельку хороший шматочок вершкового масла і додаємо зовсім небагато молока, пюре не повинно бути рідким. Тепер картоплю треба розім'яти, щоб не було грудочок.


Змішуємо картопляне пюре з обсмаженими грибами і цибулею. Пробуємо на сіль і додаємо трохи чорного меленого перцю.


Смешіваем пюре з грібамі


Поки начинка остигає, приготуємо тісто для вареників. Мій рецепт тіста універсальний і підходить навіть для мантов і самси.


В чашку для замішування тіста виливаємо стакан води, висипаємо борошно, додаємо сіль і рослинне масло. Ретельно перемішуємо ложкою.


Посипаємо стіл борошном і викладаємо тісто на стіл. Тепер тісто треба вимісити, підсипаючи борошна, поки воно не стане пружним.


Замешіваем тесто


Тісто розгортаємо тонкими млинцями і великий кухлем для чаю вирізаємо з нього ось такі кругляшки.


Раскативаем тесто


У середину кожного кругляша з тіста кладемо начинку. На фотографії показано приблизну кількість начинки на кожен вареник.


Кладем начинку в тесто


Тісто злегка розтягуємо і складаємо навпіл, так щоб начинка виявилася усередині. Краї вареника гарненько защипуємо, щоб вони не розгорнулися у воді. Готові вареники складаємо на посипану борошном обробну дошку, піднос або велику тарілку.


Лепім варенікі


Тепер вареники треба відварити в киплячій солоній воді до готовності тіста. Хвилин 10-15.


Перед подачею на стіл викласти у велику тарілку, зверху покласти великий шматок вершкового масла, щоб вареники НЕ злиплися, ну і для смаку.


Варенікі з картоплею та грібамі


Вмочаємо вареники в сметану і відправляємо в рот.


Приємного вам апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок