Курка, запечена на солі

Страви з м'яса

Курка, запечена на солі

Дуже красива і смачна курка, запечена цілком на солі. Страва готується надзвичайно просто, курка виходить соковитою, в міру солоною.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
6

Курка
1 штука

Сіль
1 кілограм

Спеції
за смаком

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Курку вимити, випатрати, видалити нутрощі і кров. Ще краще брати потрошенную курку (Троекурово, Платошино), оскільки попередня підготовка буде мінімальна. Вимиту курку злегка обсушити рушником. Далі за смаком. Я обмазую курку приготованим соусом: кетчуп мелений перець хмелі-сунелі. Обмазую тушку зовні і всередині.
    Курица, запеченная на соли

  • 2
    Включити і прогріти духовку. На лист висипати шарами всю сіль так, щоб під куркою був шар солі приблизно в 1-1,5 см. Не треба висипати сіль, а потім розрівнювати! Краще сипати сіль тонким рівним струменем, покриваючи місце під курку.
    Курица, запеченная на соли

  • 3
    Підготовлену курку розкласти (як курча тютюну) на сіль, ніжки-скласти крильця під курку. Поставити деко в духовку. Запікати до підрум'янення курочки.
    Курица, запеченная на соли

  • 4
    Вийняти курку з духовки, видалити з нижньої частини тушки просочену соком сіль (вона буде як скоринка). Викласти курку на блюдо. Можна разом з куркою подати свіжі овочі, відварну картоплю або рис.
    Курица, запеченная на соли

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок