Суп з консервованої сайри

Перші страви, Супи

Суп з консервованої сайри

Черговий рибний супчик швидкого приготування. Буквально півгодини необхідно затратити на його варіння. В результаті отримуємо легке, корисне перше блюдо, яке можна вживати і в холодному вигляді.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
4

Сайра консервована
250 грам

Картопля
3 штуки

Цибуля ріпчаста
1 головка

Морква
Штуки

Сіль
1 чайна ложка

Перець чорний мелений
3/10 чайних ложки

Лавровий лист
2 штуки

Масло вершкове
20 грам

Крупа манна
2 столових ложки

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Суп з рибних консервів користується заслуженою повагою в кулінарній практиці. Про нього можна сказати: «дешево і сердито». А, головне, швидко. Для такого супу годяться будь-які консерви з риби. Але, і тут є свої фаворити. Сайра - чудова риба, створена всевишнім спеціально для кулінарних цілей. Її наукова назва містить слова «щуча макрель». Макрель - це скумбрія. Ідеальна сайра доходить до нас у свежемороженом вигляді. Розморожування риби та повторне заморожування можуть геть зіпсувати цінний продукт. Сайра містить багато білка і найбільш корисних ненасичених жирів. Це дієтична риба. Слід пам'ятати, що при тривалому зберіганні навіть у герметичній упаковці в морозильній камері, сайра може прогіркнути і придбати неприємний присмак. Пара банок консервованої сайри завжди виручать будь-якого кулінара. Це прекрасна основа для швидких салатів і супів.
    Суп из сайры консервированной

  • 2
    Поставимо каструлю з 1,5 л води на вогонь, додамо 2 столові ложки манки (можна замінити рисом або пшенкой) і сіль. Весь набір овочів для нашого рибного супу розміститься на невеликій тарілці. Промиємо кілька картоплин, почистимо половину моркви і цибулину.
    Суп из сайры консервированной

  • 3
    Овочі дрібно нарізати, а морква просто натерти на крупній тертці. Опускаємо всю цю нарізку в каструлю з киплячою водою, де манка майже зварилася за 10 хвилин. Продовжуємо варити на малому вогні.
    Суп из сайры консервированной

  • 4
    Відкриємо консерви з сайри натуральні. Можна використовувати і сайру в маслі. Зараз з'явилися відверті підробки цього улюбленого народом продукту. При покупці консервів з сайри краще вибирати продукцію з Далекосхідних міст і селищ. Ідеальна сайра консервується прямо в море на спеціальних судах. Виливаємо сік з банки в каструлю. Риба додається практично за 5 хвилин до закінчення варіння супу. Додаємо сушені приправи і лавровий лист. Пробуємо на сіль і додаємо по необхідності. Я завжди додаю в такі супи трохи меленого чорного перцю, буквально третина чайної ложки, не більше. Супчик приготований за 25 хвилин. Необхідно накрити його кришкою і дати настоятися.
    Суп из сайры консервированной

  • 5
    Подаємо в глибоких тарілках, прикрасивши суп свіжим кропом. При використанні сайри у власному соку можна додати в кожну тарілку невеликий шматочок вершкового масла - це зробить смак страви значно цікавіше.
    Суп из сайры консервированной

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок