Курка в духовці з медом і соєвим соусом

Вечеря, Другі страви, Страви з м'яса

Курка в духовці - це найпоширеніше блюдо. І це не дивно, готується вона просто, швидко, а головне виходить завжди смачно.


Трохи різноманітимо це блюдо. По перше, це буде курка в духовці з картоплею , так сказати приготуємо відразу і гарнір. По-друге, намажемо курку сумішшю соєвого соусу і меду , щоб отримати смачну, рум'яну і хрустку скоринку.


Куріца в духовці з картошкой


Інгредієнти для приготування курки в духовці



  • курка

  • кілька середніх картоплин

  • мед - 1 чайна ложка

  • соєвий соус - 1 столова ложка

  • сіль, чорний мелений перець - за смаком


Рецепт приготування запеченої курки в духовці


Курку треба ретельно промити під струменем холодної води. Гострим ножем розрізати курку навпіл по центру грудей. Натерти курку з обох сторін сіллю і чорним меленим перцем.


 Курку розрізати і натерти сіллю і чорним перцем


Чайну ложку меду покласти в невелику мисочку. Додати до нього столову ложку соєвого соусу. Ретельно перемішати до утворення однорідної маси.


Смешать мед і соєвий соус


Сумішшю натерти курку з усіх боків. Завдяки цій суміші курка, запечіть в духовці, покриється рум'яною скоринкою. Це особливо актуально, якщо духовка без гриля.


Викласти курку спинкою вгору на деко.


Натереть курку медом і соєвим соусом


Картоплю помити і почистити. Почищену картоплю розрізати на дві половинки. Місце розрізу злегка натерти сіллю. Половинки картоплі викласти на деко навколо курки розрізом вниз.


Зверху картоплю змастити олією. Масло не дасть картошечке висохнути.


Обложіть курку картошкой


Курку з картоплею поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 50-60 хвилин.


Поки курка готується можна час від часу поливати її зверху виділяється на деко соком. Тоді вона буде ще рум'яні і смачніше.


Поліваем курку виділяється соком


Коли картопля стане м'яким, перевірте готовність курки. Перевіряється готовність ножем. Проткніть курку відразу за крилом, якщо не кровит, значить готова. Не передержіте курку в духовці, не варто випускати з м'яса весь сік.


Запеченная в духовці куріца


Перед подачею на стіл розріжте запечену курку гострим ножем на шматочки. Подавайте разом із запеченою картоплею.


Куріца запечена в духовці з картошкой


Картошка ввібрала в себе сік, який виділяється при приготуванні курки. Смачно - пальчики оближеш


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок