Курка в духовці з яблуками і журавлиною

Вечеря, Другі страви, Страви з м'яса

Курка в духовці - всіма улюблене блюдо. Але ми його трохи різноманітимо. Готують ж качку з яблуками, значить і курка з яблуками повинна бути смачною. А для кислинки додамо ще трохи журавлини.


Куріца в духовке



Інгредієнти


Для приготування курки в духовці нам потрібні наступні продукти:



  • одна велика курка

  • дві жмені журавлини

  • кілька ранеток або дрібноплідних яблук

  • кілька великих картоплин

  • сіль, перець за смаком


Яблука у нас в Сибіру дрібні, зате журавлина - ого-го яка


Яблокі з клюквой


Хоча тут я пожартував, журавлина НЕ сибірська, а звичайна буржуйська, заморожена, з магазину. Підозрюю, що вона якась мутировавшая. У нас на болотах така ніколи не виростає


Як приготувати курку в духовці


Курку будемо готувати з картоплею, щоб не ламати голову потім над тим, що приготувати на гарнір.


Беремо охолоджену курочку і ретельно миємо її під краном. Якщо курка заморожена, потрібно її попередньо розморозити. Як розморозити курку? За день до приготування дістати курку з морозилки і просто покласти на тарілку в холодильник. За добу вона потихеньку розморозиться.


Помить куріцу


Чи не розрізаючи курки, натерти її з усіх сторін сіллю і чорним меленим перцем. Не полінуйтеся, натріть всі важкодоступні місця: ноги, крила, грудку під крилами. Візьміть гарну щіпку солі з перцем і натріть курку зсередини.


Тепер щільно нашпиговувати курку яблуками і журавлиною. Кладемо нашпиговану і натерту сіллю курку на деко. Зверху шкірку можна змастити невеликою кількістю рослинної олії, щоб курочка краще зарум'янилася.


Нашпіговать курку журавлиною і яблокамі


Почистим картоплю і наріжемо його тонкими кружечками.

Викладаємо картопельку на деко навколо курки. Якщо залишилася журавлина з яблуками, можна живописно розкидати її по деку поверх картоплі.


Викладиваем картоплю на протівень


Ставимо деко з куркою в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на годину. Час приготування залежить від розміру курки. Картошка приготується трохи раніше курки і почне потихеньку корічневеть і присмажуватися.


Куріца з картошкой


Готовність курки перевіряємо ножем. Протикаємо м'ясо під крилом і на стегні. Якщо кров не тече, значить курка готова. Не варто тримати довше, якщо хочете, щоб вона була соковитою.


Готову курку розрізаємо на порційні шматки гострим ножем.


Разрезаем на порціі


Розкладаємо порції ароматного, соковитого курячого м'яса по тарілках. Як гарнір додаємо підсмажену картопельку з дека.


Куріца з картошкой


М'ясо вийшло одночасно солодкувате від яблук і з кислинкою від журавлини. Чарівний смак


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок