Борщ з білими грибами

Перші страви

Борщ з білими грибами

Борщ - страва, існує багато різних рецептів приготування. Ось один з варіантів з грибами.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
8

Сіль
за смаком

Вода
2,5 літра

Буряк
2 штуки

Морква
1 штука

Капуста білоголова
400 грам

Сало
100 грам

Часник
4 зубчики

Помідор
2 штуки

Борошно пшенична
2 столових ложки

Томатний соус
2 столових ложки

Перець чорний мелений
щіпка

Цукор
щіпка

Білий гриб (боровик)
200 грам

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    У бульйон для борщу першими кидаємо відварені гриби. Якщо немає бульйону, використовуємо воду. Сало нарізаємо дрібними кубиками, на ньому ми обсмажимо овочі.
    Борщ с белыми грибами

  • 2
    Чистимо картоплю, буряк і моркву. Овочі миємо й готуємо до нарізки.
    Борщ с белыми грибами

  • 3
    Моркву тремо на тертці. Нарізаємо соломкою капусту, буряк також натираємо на тертці.
    Борщ с белыми грибами

  • 4
    При варінні буряк має властивості втрачати колір, щоб це не сталося, буряк заливаємо водою і додаємо дрібку лимонної кислоти або сік половинки лимона. Нехай вона постоїть хвилин 20. Приблизно через 5 хвилин як занедбані гриби додаємо картоплю. Слідом за картоплею через 10 хвилин додаємо в каструлю буряк разом з розсолом і капусту.
    Борщ с белыми грибами

  • 5
    Поки все кипить і булькає займемося залишилися овочами. Кришимо помідори, цибулю і подрібнюємо часник, додаємо його перед самим виключенням борщу.
    Борщ с белыми грибами

  • 6
    На гарячу сковорідку наливаємо масло рослинне і викладаємо сало. Коли сало гарненько обсмажиться, кладемо туди цибулю, моркву, помідори і пасеруємо їх на маленькому вогні. Як тільки овочі обсмажаться, закидаємо їх у киплячу каструлю. Додаємо томатний соус.
    Борщ с белыми грибами

  • 7
    Борошно розмішуємо з водою до однорідного стану без грудок і повільно вливаємо в киплячий борщ, постійно перемішуючи. Як тільки борщ закипить, вимикаємо його і кидаємо часник і перчик.
    Борщ с белыми грибами

  • 8
    Чекаємо нехай постоїть хвилин 10 і можна їсти. Вважається, що на наступний день борщ стає ще смачніше. Здоров'я вам і хорошого апетиту!
    Борщ с белыми грибами

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок