Борщ по-полтавськи

Перші страви

Борщ по-полтавськи

Борщ по-полтавськи.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
8

Свинні ребра
500 грам

Буряк
250 грам

Морква
200 грам

Цибуля ріпчаста
1 штука

Картопля
400 грам

Часник
4 зубчики

Перець червоний гострий мелений
Чайні ложки

Сіль
1 чайна ложка

Лавровий лист
2 штуки

Зелень
1 пучок

Рослинна олія
20 мілілітрів

Томатна паста
400 мілілітрів

Капуста білоголова
400 грам

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Рецептів борщу на Україні існує рівно стільки, скільки сіл на карті) І є хороша приказка - "Чим старше жінка, тим смачніше борщ". І це дійсно так, оскільки з досвідом у кожної господині з'являються свої секрети. Мій борщ дуже простий і будь-яка молода господарочка з легкість з ним впорається. Починаємо з бульйону - я віддаю перевагу варити на свинячих реберцях. На 2.5 літра води - приблизно 500 гр. Вся складність передачі рецепту борщу в тому,що все закладається на око і якщо Ви трохи відступаєте від наведеного кількості продуктів - нічого страшного)
    Борщ по-полтавски

  • 2
    Поки вариться бульйон, нарізаємо буряк, моркву, цибулю, обсмажуємо на рослинному маслі
    Борщ по-полтавски

  • 3
    Коли м'ясо зварилося, витягуємо його з бульйону. Звичайно, можна розділити реберця і залишити в борщ разом з кісточкою, але я віддаю перевагу відокремити м'ясо, порізати і повернути в каструлю. Картоплю ріжемо невеликими шматочками.
    Борщ по-полтавски

  • 4
    У бульйон закладаємо обсмажені буряк, цибулю, моркву і трохи чекаємо хвилин 5, поки буряк віддасть колір бульйону. Після цього можна закладати картоплю і м'ясо
    Борщ по-полтавски

  • 5
    Варимо 10 хвилин, картопля повинна бути готова наполовину. Настав час закладки томату. Влітку - тільки свіжі помідори. Ріжемо їх на шматочки, кладемо в друшляк і ставимо його на каструлю так, що б помідори опинилися в киплячому борщі. Періодично ложкою придавлюємо помідори. Таким чином тримаємо їх до тих пір, поки в друшляку не залишаться одні шкірки. Узимку - томатний сік, приблизно 1 склянка, якщо Ви любите кислинку - можна трохи більше.
    Борщ по-полтавски

  • 6
    На столі залишилася капусту і спеції. Закладаємо капусту в каструлю і постійної пробуємо. В цьому борщі картопля повинна бути м'яка, а капуста трохи хрустка.
    Борщ по-полтавски

  • 7
    За кілька хвилин до готовності - часник, перець, сіль, лавровий лист, кріп, петрушка. Подаємо зі сметаною і галушками з часником. Обов'язково виставлю їх рецепт найближчим часом)

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок