Курка з чорносливом

Вечеря, Другі страви, Страви з м'яса

Курка, чорнослив і вершки. У мене слинки течуть просто від що я представляю поєднання смаку цих продуктів.


Блюдо виходить смачне, але трохи жирне, тому подбайте відразу про підходящий гарнірі, наприклад, відваріть картоплю.



Для приготування курки з чорносливом треба взяти такі продукти:



  • 1 велику курка

  • 100 г чорносливу

  • 3 головки ріпчастої цибулі

  • 1,5 склянки вершків

  • 40 г очищених волоських горіхів

  • 1 бульйонний кубик


Чорнослив промийте і залийте окропом. Дайте трохи постояти щоб він розм'як. Видаліть кісточки, якщо вони є.


Велику курку наріжте на шматки. Якщо вам не полювання возитися з куркою можна купити в магазині стегенця. Нарізану курку посоліть і поперчіть.


Розігрійте сковорідку. Обваляйте шматочки курки в борошні й обсмажте на вершковому маслі до напівготовності.


Обареную курку викладіть у посуд для запікання з високими бортами. Додайте до курки чорнослив.


Ріпчасту цибулю наріжте тонкими кільцями. Нарізану цибулю обсмажте до золотистого кольору на вершковому маслі. Викладіть цибулю поверх курки і чорносливу.


Подрібніть волоські горіхи. Обсмажте їх до появи різкого горіхового запаху на вершковому маслі. Вилийте на сковорідку з горіхами стакан або півтори склянки вершків і розкришіть туди ж бульйонний кубик. Дайте закипіти, гарненько розмішайте і залийте отриманою сумішшю курку.


Курку щільно закрийте кришкою. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на півгодини.


Як гарнір до курки з чорносливом добре підійде відварну картоплю або макарони.


Приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок