Курячий холодець з желатином

Закуски

Курячий холодець з желатином

Не одне свято не обходиться без цієї страви. Хоч готується він довго, зате м'ясо виходить ніжним і тане на язиці.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
6

Курка
1 штука

Морква
1 штука

Желатин
1 їдальня ложка

Цибуля ріпчаста
2 штуки

Лавровий лист
2 штуки

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Для такого холодцю вибирати потрібно тільки домашню курку, бройлерні не підійдуть. Так і не так смачно. Курку потрібно поділити на красиві рівні шматочки. Складаємо їх в каструлю. Заливаємо водою так, що б вони були повністю закриті водою. Приблизно на 5 см вище курки повинна бути вода.

  • 2
    Закипить, зніміть шум. І варіть на повільному вогні приблизно 1 годину. Закидайте моркву і цибулю цілими. І додамо лавровий лист. Солимо, холодець повинен бути трохи пересоленим. За цей час так само добре виділиться зайвий жир. Його потрібно зібрати. Робиться це для того, що б холодець був прозорим. У процесі готування постійно знімайте цей жир.
    Холодец куриный с желатином

  • 3
    Цибуля нам не знадобиться, він тільки дає смак. А ось моркву ми візьмемо на прикрасу. Ріжемо його на шматочки, ножем вирізаємо фігурки.
    Холодец куриный с желатином

  • 4
    На повільному вогні холодець буде готуватися приблизно 4 години. Зрозуміти готовий він чи ні можна по м'ясу - якщо воно відстає від кістки, значить готово. Скоро можна буде вимикати. Але, перед цим ми в мисочці бульйоном з холодцю розбавляємо желатин. Чекаємо коли він весь розтане і знову заливаємо в каструлю. П'ять хвилин покипить і розливаємо.
    Холодец куриный с желатином

  • 5
    На тарілку викладаємо м'ясо, потім моркву, зелень і заливаємо бульйоном. Залишаємо на ніч, щоб застиг.
    Холодец куриный с желатином

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок