Розсольник курячий

Обід, Перші страви, Супи

Чим відрізняється розсольник від солянки? Солянка - це густий наваристий суп з гострим смаком і великою кількістю м'яса. Розсольник - це як правило овочевий суп або суп із субпродуктів. Зазвичай в розсольник додають огірковий розсіл - звідси і назва.



Курячий розсольник будемо готувати з таких інгредієнтів:



  • 300 г курячих потрухів

  • 2 солоних огірки

  • 1 головка ріпчастої цибулі

  • 1 морква

  • корінь петрушки

  • 70 г вершкового масла

  • 50 г рису

  • 2 часточки часнику

  • перець чорний горошком, сіль

  • 2 лаврових листа

  • петрушка, кріп, кінза за смаком


Курячі потрухи гарненько промийте і наріжте на дрібні шматочки. Налийте в каструлю води, дочекайтеся поки закипить і покладіть в окріп курячі тельбухи. Варіть приблизно близько години. Не забувайте час від часу знімати піну.


Ретельно промийте рис і додайте його в бульйон і варіть хвилин 5. Не забувайте знімати піну


Дрібно наріжте цибулю, моркву і коріння петрушки. Обсмажте їх на сковорідці на вершковому маслі, поки вони не стануть золотистого кольору.


Додайте обсмажені моркву і цибулю в бульйон. Киньте туди ж лавровий лист і чорний перець.


Варіть поки не приготується рис.


Додайте дрібно нарізану зелень і трохи огіркового розсолу, а то вийде не розсольник а просто суп. Поваріть розсольник ще близько п'яти хвилин.


Розітріть з рослинним маслом і сіллю два зубчики часнику. Зніміть розсольник з вогню і заправте його часником.


Приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок