Гамбургери в домашніх умовах

Сніданок, Обід, Другі страви, Закуски

Гамбургери в домашніх условіях


Гамбургер - це булочка, розрізана навпіл, з котлетою всередині, доповнена салатом і помідором, можна і маринований огірочок покласти (скибочку). Багато хто любить вироби ресторану Макдональдс, в тому числі і гамбургери. Можна приготувати гамбургер будинку, якщо хочете поїсти ці апетитне блюдо. Нічого складного, тільки потрібен невеликий навик роботи з дріжджовим тістом. Важливо, щоб воно підійшло в теплому місці. І погодьтеся, що приготовані гамбургери в домашніх умовах набагато апетитніше і смачніше.


Інгредієнти до рецепту:



  • 50 мл молока

  • 10 г цукру

  • 10 мл оливкової олії

  • 5 ч.л. солі

  • 2 яйця курячих

  • 200 г борошна

  • 10 г дріжджів сухих

  • 30 г кунжуту

  • 350 г фаршу яловичого

  • 100 г сиру твердого

  • 200 г помідор червоних

  • 30 г салату зеленого


Готуємо гамбургери в домашніх умовах


Беремо молоко і воду, трохи підігріваємо суміш, кладемо туди дріжджі і цукор, залишаємо на 5 хвилин. Масло, яйця і сіль додаємо в суміш води і молока. Беремо борошно, просіюємо, поступово з'єднуємо всі разом і вимішуємо тісто. Тісто необхідно м'яке зробити, але і не повинно тісто розпливатися. Знаходимо золоту серединку. Викладаємо наше тісто в каструлю, яку намазали маслом рослинним, накриваємо її кришкою і ставимо на годину в тепле місце для того, щоб тісто підійшло.


Гамбургери в домашніх умовах рецепт

Потім викладаємо підійшло тісто на стіл, змащений маслом рослинним. Обмазуємо маслом також і руки. Борошно нам більше не знадобиться. Всі кількість тіста розділимо на 8-9 куль, сформуємо круглі булочки.

Беремо деко, кладемо на нього промаслений папір. Кладемо на папір булочки, злегка приминає, формуємо красиво, накриваємо плівкою, даємо ще підійти тіста в булочках хвилин 10.


Гамбургери в домашніх умовах кулінарний рецепт

Духовку підігріваємо до 200 градусів, булочки змащуємо збитим яйцем, посипаємо кунжутом. Ставимо деко в теплу духовку. Випікаємо булки до готовності, вони повинні підрум'янитися.

Потім виймаємо з духовки деко, даємо їм поступово охолонути.


Гамбургери в домашніх условіях

Приступаємо до приготування котлети. Беремо фарш яловичий (телячий). Кладемо в фарш яйце, перчимо, солимо за смаком. На розсуд, можна додати трохи сухарів панірувальних, тільки в тому випадку, якщо фарш рідкуватий. Формуємо круглі плоскі биточки. Враховуємо той факт, що при смаженні вони зменшаться в розмірах, тому робимо котлети відразу трохи більше. Обсмажуємо їх з обох боків з додаванням масла рослинного.


Гамбургери в домашніх умовах рецепт з фото

Готові булочки розрізаємо навпіл уздовж, зсередини половинки намазуємо майонезом, кладемо салату лист, гурток помідора, зверху - котлетку, кладемо трохи кетчупу, далі-сиру пластинку і закриваємо зверху другою половинкою булочки. Все, гамбургер готовий, можна їсти


Гамбургери в домашніх умовах рецепт з фото


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок