Сало солоне за бабусиним рецептом

Другі страви

Сало солоне за бабусиним рецептом

Сало - це вже не просто звичний на столі багатьох жителів продукт, це вже справжнє традиційне блюдо. У кожній сім'ї є свої секрети засолювання сала. Я розповім про своє.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
10

Сало
1,5 кілограма

Сіль
Кілограма

Часник
2 головки

Лавровий лист
4 штуки

Спеції
за смаком

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    У моїй родині звикли, щоб сало було обов'язково з прошарком. Навіть наявність кісточок (ребер) - не критично, а навіть навпаки, дуже навіть вітається. Сало на засолку купуємо тільки на ринку, щоб було свіже. Розрізаю сало на шматочки з примірним розмірів близько 10-14 див.
    Сало соленое по бабушкиному рецепту

  • 2
    Підготовлені шматки сала я просто засинаю великою кількістю солі, використовую також часник (зубчики цілком або порізані навпіл), спеції і кілька листочків лаврового листа. Посуд беру зручну, щоб сала в ній було «комфортно».
    Сало соленое по бабушкиному рецепту

  • 3
    На сало, засипане сіллю, ставлю велику плоску тарілку. А поверх - трилітрову банку з водою. В такому стані залишаю сало на підвіконні на 2 діб. Потім перекладаю сало в банку (разом з сіллю), і в холодильник. Через добу його можна їсти. До речі, так солила сало моя бабуся.
    Сало соленое по бабушкиному рецепту

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок