Кабачкова ікра

Консервація

Кабачкова ікра

Покрокове приготування страви, яке більшість з нас звикли купувати в магазині

Інгредієнти:


Кількість порцій:
6

Кабачок
1,5 кілограма

Морква
4 штуки

Цибуля ріпчаста
3 головки

Помідор
6 штук

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Хтось скаже: «А навіщо її готувати? Навіть у самому маленькому продуктовому магазинчику їх два-три сорти від різних виробників, не кажучи вже про супермаркети». І в принципі, вони мають рацію. Ось тільки що ці самі виробники в неї поклали, який свіжості продукти використовують, і що додають до складу, щоб домогтися «неповторного смаку»? А якщо порахувати, що підсумкова ціна отриманого продукту в рази нижче аналогів з магазину, то варіант для кулінарів тільки один - прямо на кухню. Для приготування цього дуже простого, але майже всіма улюбленої страви нам знадобиться: • Кабачки - 3...4 шт. або близько 1,5 кг. • Морква - 4 шт. • Цибуля ріпчаста - 2...3 шт. • Помідори - 5...6 шт. Взагалі, всі овочі беріть приблизно, на око» немає потреби вага їх виміряти до грама. І отриманий смак буде різним, від разу до разу (а те, що отриманий досвід захочете повторити, можете не сумніватися), так і «кашу маслом не зіпсуєш». Крім того, нам потрібно рослинна олія для смаження, сіль, цукор і часник за смаком.
    Кабачковая икра

  • 2
    Спершу очищену цибулю ріжемо і обсмажуємо його. Як різати, крупно або дрібно (причому, абсолютно всі овочі), неважливо, адже потім ми всі будемо перемелювати
    Кабачковая икра

  • 3
    Поки він підсмажується до золотистого кольору, моркву поріжемо і покладемо її до цибулі.
    Кабачковая икра

  • 4
    Перемішаємо, а самі поки поріжемо кабачки. Покладемо їх, знову перемішати і додамо цукор, з розрахунку дві чайні ложки з верхом на кілограм кабачків.
    Кабачковая икра

  • 5
    Тепер зменшимо вогонь до мінімуму, накриємо кришкою і тушкуємо, періодично помішуючи, годину-півтора.
    Кабачковая икра

  • 6
    Маса, яка не вміщувалася в сковорідку, сильно утушится і виділить багато соку.
    Кабачковая икра

  • 7
    Натріть на тертці помідори так, щоб шкіра залишилася у Вас в руках, а томатне пюре викладіть до інших овочів. Посоліть, одна - півтори чайних ложки, додайте часник (можете не різати, а просто зробіть ножем) і продовжуйте гасити вже БЕЗ КРИШКИ, періодично помішуючи і випарівая рідина.
    Кабачковая икра

  • 8
    Хвилин через двадцять (або більше, все залежить від соковитості кабачків і помідорів), розмеліть отримане рагу в однорідну масу. Використовувати для цього занурювальний блендер, м'ясорубку або кухонний комбайн, вирішувати Вам. Але чим дрібніше і однорідний буде отриманий результат, тим ближче до покупному аналогу, знайомому всім нам з дитинства, Ви наблизитеся.
    Кабачковая икра

  • 9
    Після цього протушкувати ікру ще 5-7 хвилин, постійно помішуючи («плюватися»), перекладіть в підходящу миску або закрийте в банки на зиму. Нехай охолоне, адже смачною вона буде з холодильника, або кімнатної температури. Приємного апетиту.

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок