Мариновані помідори солодко-гострі

Закуски, Консервація

Марінованние помідори сладко-острие


Літо радує нас своєю різноманітністю овочів. Як гарні й свіжі червоні налиті сонцем помідори. Але літо швидко закінчується, а зберегти помідори можна в консервованому або маринованому вигляді. Як приємно відкрити таку банку зі стиглими плодами і немов перенестися в той недалеке тепле літо. Помідори гарні з будь-якими стравами як доповнення до гарніру. Помідори слід брати для маринування пружні і стиглі. Рецептів відомо безліч, ми пропонуємо вам один з них.


Інгредієнти до рецепту:



  • Помідори свіжі тверді 2 кг

  • Перець гіркий червоний 1 шт.

  • Часник 2-3 зубки

  • Перець солодкий 1 шт.

  • Гвоздика, сіль, цукор,

  • Оцет 9%


Готуємо мариновані помідори солодко-гострі


Підготовляємо банки для маринування - ретельно моєму з содою, стерилізуємо.

Кладемо в кожну банку спеції-3-5 горошин перцю запашного, гвоздики 3-5 штук, часник за 1 зубчику (порізати), перцю солодкого чверть, гострого перцю маленький шматочок (за смаком).


Помідори добре моєму, даємо воді стекти, укладаємо в банки по можливості щільніше.


Воду кип'ятимо, заливаємо окропом помідори в банці, залишаємо на 20-30 хвилин для прогрівання. Потім зливаємо воду в каструлю, ставимо на вогонь. У воду з розрахунку на 1 л додаємо цукру 4 стіл. ложки і солі 2 стол. ложки. Закипілого розсолом заливаємо помідори, додавши оцет. На 1 л банку оцту наливаємо 2 столових ложки. Закочуємо стерилізованими кришками банки, перевертаємо, даємо охолонути при кімнатній температурі. Укутуємо теплими ковдрами для додаткової стерилізації. Через добу можна сміливо ставити банки на зберігання.


Марінованние помідори сладко-острие рецепт


Марінованние помідори рецепт в домашніх условіях

Готові помідори


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок