Апельсиновий мус

Напої

Апельсіновий мусс


Мені дуже сподобався рецепт і вам його теж рекомендую. І діти і дорослі обов'язково оцінять мус з апельсинів.


Набір продуктів зовсім не складний:



  • 2 середніх апельсина

  • 1 лимон

  • 7 склянок цукру

  • 2 столові ложки желатину

  • 2,5 склянки води

  • і шоколад для прикраси


Спочатку треба підготувати желатин. Для цього покладіть в мисочку дві столові ложки желатину і залийте його приблизно половиною склянки теплої води. Залиште його у спокої на півгодини, щоб желатин «розійшовся».


Поки желатин «розходиться» зваріть цукровий сироп. Висипте цукор в невелику каструлю, залийте двома склянками води і закип'ятити. Влийте в приготований сироп розчинений желатин і ще раз доведіть до кипіння. Зніміть каструлю з плити.


Гарненько помийте цитрусові. Очистіть їх від шкірки. Обшпарте шкірку окропом і на дрібній тертці натріть цедру.


У остиглий сироп вичавіть сік з очищених апельсинів і лимона. Додайте в сироп начищену цедру. І збивайте міксером до утворення піни.


Збиту суміш розкладіть або розлийте (як вийде) по красивих формочках і поставте в холодильник, щоб вона застигла.


Натріть на крупній тертці трохи темного шоколаду і посипте їм формочки з мусом перед подачею на стіл.


Приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок