Найніжніші пиріжки, які не вимагають дорогих інгредієнтів, а зі столу відлітають моментально. Тісто просто тане в роті, а начинку можна додати будь-яку: від фруктів і варення до фаршу і капусти.
Інгредієнти:
Кількість порцій:
6 Борошно пшенична 2 склянки
|
Вода 3 склянки
|
Рослинна олія 3 столових ложки
|
Сіль 1,5 чайних ложки
|
Цукор 1 чайна ложка
|
Капуста тушкована 1 склянка
|
Дріжджі свіжі (пресовані) 1 склянка
|
У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
Новий лист покупок
Покрокова інструкція:
1
Закип'ятити склянку води. Як тільки знімемо чайник з вогню, з'єднуємо окріп з 1, 5 склянки борошна (чим гаряче вода, тим краще тісто завариться). Ретельно перемішуємо і залишаємо остигати на 10 хвилин.
2
Додаємо в суміш рослинне масло - тісто повинне вийти щільним і важким.
3
У двох склянках теплої води розпускаємо дріжджі. Поступово підмішуємо до тесту. Не забуваємо додати сіль і цукор. Повинна вийти досить рідка консистенція. Залишаємо наше тісто в теплому місці, накриваємо кухонним рушником.
4
Через 35-50 хвилин тісто збільшиться в об'ємі майже в 3 рази. Ви самі побачите коли тісто підійде настільки, що можна буде переходити до наступного етапу.
5
Формуємо пиріжки, начиняємо обраної начинкою і залепливаем. Краще робити пиріжки розміром не більше половини долоньки, інакше вони будуть зовні підгоряти, а всередині залишаться сирими.
6
Розігріваємо сковороду з товстим дном, в ідеалі чавунну. У мене електрична плита, тому пиріжки смажаться дуже швидко - по 2 хвилини з кожного боку.
7
Постійно стежте за тим, щоб масло повністю покривало дно сковороди. Вироби дуже швидко ростуть і збільшуються в обсязі, тому не забувайте перевертати пиріжки по кілька разів.
8
Продовжуємо обсмажувати до золотисто-коричневого кольору. Готові пиріжки складаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Ось такі красені вийшли, можна подавати до столу.