Сазан в духовці

Вечеря, Другі страви, Страви з м'яса

Правильно приготовлений сазан в духовці не повинен пахнути тванню і м'ясо його має бути м'яким і соковитим.


Щоб позбутися від запаху твані, ми приготуємо його зі свіжою зеленню. Зелень в процесі приготування віддасть свій смак рибі, а сама вбере неприємний запах твані, яким володіє майже вся річкова риба.


Сазан в духовке


З чим будемо готувати сазана


Рецепт приготування простий, як все рецепти на моєму кулінарному блозі. Набір продуктів мінімальний:



  • сазан - одна штука

  • великий пучок будь свіжої зелені

  • одна-дві великі цибулини

  • сіль, перець за смаком


Йдемо на ринок або в магазин і вибираємо свіжого сазана. Морозива не варто брати, так як заздалегідь не зрозуміло, що з ним буде, коли він розморозиться.


Сазан


Сазана потрібно почистити і випатрати. Чистити рибу, я думаю, всі вміють або хоча б раз бачили як це робиться, тому не буду загострювати на цьому уваги.


Сазан в цей раз виявився большеват. Щоб він помістився в глибоке деко довелося йому відрізати голову. Був би трохи менше - залишився б з головою


Рецепт приготування сазана в духовці


Вистилаємо деко фольгою, щоб не довелося його потім довго мити, і кладемо сазана.


Очіщаем і потрошимо сазана


Натираємо його гарненько всередині і зовні сіллю і чорним меленим перцем. Потім в черево кладемо кілька шматочків вершкового масла.


 Натираємо сіллю і перцем і кладемо в черево масло


Нарізаємо крупно цибулю і нафаршіровиваем їм сазана.


Набіваем сазана луком


Промиваємо зелень. Набиваємо зеленню черево сазана. Обрізати або нарізати зелень не треба, так легше буде її викидати.


Набіваем сазана зеленью


Поверх сазана викладаємо залишився лук, обкладає навколо залишками зелені і накриваємо зверху фольгою.


 Обкладаємо сазана цибулею і зеленню і накриваємо фольгою


Під фольгою сазан збережеться соковитим і вбере в себе смак і аромат зелені та цибулі.


Ставимо сазана у фользі в духовку, розігріту до 200 градусів. Час приготування залежить від розміру риби. Десь 30 - 40 хвилин.


Сазан в фольге


Готового сазана краще відразу подавати на стіл, потім він вже буде не такий смачний


Акуратно, щоб не обпектися, нарізаємо його поперек на порційні шматочки. Як гарнір відмінно підходить картопляне пюре.


Раскладиваем по тарелкам


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок