Завтра свято паски. Ми зібралися їхати в село до тещі з тестем. І щоб не приїжджати з порожніми руками дружина спекла пиріг з журавлиною і яблуками.
Для приготування пирога нам знадобляться такі продукти:
Починаємо готувати. Почнемо з тіста.
Беремо глибоку миску. Кладемо в неї маргарин. Розтоплюємо маргарин в мікрохвильовій печі (секунд 20 - 30).
Розбиваємо в маргарин яйце, додаємо цукор і щіпку солі. Ретельно все розтираємо в однорідну масу.
Додаємо борошно і вимішуємо поки не вийде ось таке ось тісто.
Беремо форму для випікання. Викладаємо її калькою, яку трохи змащуємо маргарином або вершковим маслом.
Розгортає тісто в тонкий млинець товщиною близько 1 сантиметра.
Викладаємо тісто у форму щоб вийшла як би чашка з тіста, тобто з бортиками, так як ми в тісто будемо заливати крем.
Робимо начинку. Очищаємо яблука від шкірки і кісточок. Ріжемо їх на тонкі часточки і викладаємо на тісто. Посипаємо все це журавлиною. І трохи присипаємо цукром.
Робимо крем. У глибоку чашку виливаємо сметану. Додаємо цукор. Збиваємо сметану міксером.
Потім додаємо 2 яйця і крохмаль. Знову збиваємо все міксером. Повинна вийти досить густа маса.
Можна додати трохи ваніліну для смачного запаху.
Заливаємо вийшов кремом нашу начинку.
Ось таку заготовку ставимо в духовку розігріту до 220 градусів на 45 хвилин.
Через 45 хвилин відкриваємо духовку, дістаємо нашу красу і викладаємо на велике блюдо щоб охололо.
Не забуваємо охороняти приміщення, так як діти ходять колами і ковтають слинки
Приємного апетиту