Незвичайний суп - блюдо української кухні схоже на бозбаш. У складі цього супу присутні гриби та бобові.
Інгредієнти:
Кількість порцій:
12 Квасоля червона 100 грам
|
Картопля 3 штуки
|
Свинні ребра 300 грам
|
Фарш м'ясний 300 грам
|
Печериці свіжі 300 грам
|
Томатна паста 2 столових ложки
|
Цибуля ріпчаста 2 штуки
|
Сіль за смаком
|
Суміш перців щіпка
|
Часник 2 зубчики
|
Хмелі-сунелі за смаком
|
У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
Новий лист покупок
Покрокова інструкція:
1
Для приготування супу необхідно зварити бульйон на свинячих кістках, можна використовувати яловичину. Разом з бульйоном в тій же ємності відварити до готовності квасолю. Краще використовувати червоні великі зерна. Очистити картоплю і нарізати його невеликими скибочками. Кинути в каструлю з бульйоном і квасолею. Поки вариться картопля приготувати грибну піджарку. В оригінальному рецепті використовують лісові гриби, я їх замінила печерицями. Можна робити піджарку з сушених грибів, попередньо розмочивши їх. Тоді суп буде приємно пахнути сушеними грибами. Нарізати гриби невеликими скибочками і обсмажити їх на рослинній олії разом з цибулею.
2
Коли гриби будуть готові, влити в сковороду томатний сік або суміш води і томатної пасти, ще трошки пасерувати піджарку. Повинна вийти маса червоного кольору, схожа на зажарку для борщу.
3
Для приготування кульок змішати подрібнений цибулю з сіллю і спеціями і додати в нього свино-яловичий фарш, сформувати з суміші фрикадельки.
4
У каструлю з бульйоном і овочами покласти м'ясні кульки з фаршу. Коли кульки будуть готові (їх необхідно варити близько десяти хвилин), а картопля буде легко ламатися при натисканні на нього ложкою, помістити в каструлю пасеровку з грибів і пару лаврових листочків. Проварити суп ще 3-5 хвилин, посолити і додати приправи «хмелі-сунелі», куркуму і суміш перців. Розчавити пару зубків часнику і кинути їх у суп.
5
Суп виходить дуже густим і наваристим, пряний аромат розноситься по всьому будинку. Перед подачею покласти в суп трохи сметани. Подавати з коржиками.