Білі гриби мариновані

Другі страви, Консервація, Страви з овочей

Білі гриби мариновані по нашому сімейному рецептом. Рецепт приготування дуже швидкий і головне простий.


Марінованние білі гріби



Що потрібно для приготування маринованих білих грбов


Для того щоб по-швидкому замаринувати гриби нам знадобляться такі продукти:



  • свіжі білі гриби

  • вода

  • оцтова кислота

  • сіль

  • чорний перець горошком

  • лавровий лист

  • часник

  • гвоздика або кориця


Кількість інгредієнтів вказувати не буду, так як самі робимо завжди на око. І вам так само раджу поступати, тому що тут важливі не точні пропорції, а настрій з яким готуєш


Як приготувати білі мариновані гриби


Свіжі гриби спочатку треба гарненько промити і очистити. Зрізати з них бруд і прибрати налиплі голочки і листочки.


Белие гріби


Тепер великі гриби необхідно розрізати на кілька частин. Невеликі грибочки наріжемо навпіл, а маленькі можна зовсім не чіпати. Нехай маринуються цілком, так симпатичніше буде.


Нарізані гриби скласти в каструлю, залити холодною водою, посолити і поставити на вогонь.


Нарезать білі гріби


Доводимо воду з грибами до кипіння, даємо покипіти хвилин п'ять і обов'язково першу воду зливаємо. Вона брудна і не красива. З нею підуть усі шкідливі речовини, які можуть бути в грибах.


Заливаємо ще раз холодною водою і знову доводимо до кипіння. Знову даємо покипіти 20-30 хвилин і відкидаємо білі гриби на друшляк.


Промиваємо гриби під проточною водою і відставляємо в сторону.


Промиваем варені білі гріби


Маринад для білих грибів


Готуємо маринад. Наливаємо в каструлю воду. На один літр води потрібно 1 столова ложка солі (можна трохи більше), 1 столова ложка цукру. Кидаємо кілька листочків лаврового листа, кілька часточок часнику.


На завершення додаємо трохи гвоздики або пару шматочків кори кориці. Це зовсім різні смаки Мені подобаються обидва, а ви вибирайте що вам більше до душі.


Чекаємо коли це закипить. Вже в киплячу воду додаємо 1 столову ложку оцтової кислоти 70%.


Марінад для білих грібов


А тепер в киплячий маринад кидаємо варені білі гриби. Зовсім небагато даємо грибам покипіти в маринаді.


Знімаємо з вогню і гарячими розкладаємо, можна навіть сказати розливаємо по чистим стерилізованим банкам.


Банки треба заповнити грибами до верху. Залити гриби гарячим маринадом так, щоб зовсім трохи до краю не вистачило. Зверху залити невеликою кількістю соняшникової олії.


Раскладиваем білі гриби по банкам


Гарячі банки накриваємо кришками і відставляємо в сторону щоб охололи. Зберігати банки з маринованими білими грибами потрібно в прохолодному місці, краще всього в холодильнику.


Є можна вже через пару днів, особливо нетерплячі можуть спробувати відразу ті гриби, що не ввійшли в банки.


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок