Подвійна юшка з річкової риби

Перші страви

Подвійна юшка з річкової риби

Для приготування подвійної юшки застосовується простий і надійний спосіб. Спочатку вариться рибний бульйон з дрібниці або з голів, хребтів і хвостів великої риби. Потім цей бульйон використовується для варіння юшки.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
4

Риба річкова
Кілограма

Картопля
3 штуки

Морква
3 штуки

Цибуля ріпчаста
Головки

Пшоно
Склянки

Сіль
1 чайна ложка

Лавровий лист
3 штуки

Перець духмяний
3 штуки

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Навесні можна зловити або придбати найрізноманітнішу річкову рибу. Дієтологи радять вживати її частіше. Це легкий продукт. У річковій рибі менше корисних речовин, ніж у морській рибі, але вони є. Головне в ній, це відмінний смак. Выпотрошим 5 окунів середнього розміру. Луску знімати не потрібно, а ікру, якщо вона є, краще залишити для другої закладки. Наливаємо 1.5 літра води в каструлю і ставимо варити окунів в солоній воді на півгодини.
    Двойная уха из речной рыбы

  • 2
    Почистимо більш благородну рибу - харіуса. Прибираємо луску і тельбухи. Промиваємо рибу.
    Двойная уха из речной рыбы

  • 3
    Окуні зварилися. Необхідно обережно вийняти їх з бульйону, а бульйон процідити. Луска майже вся залишилася на рибі. Холодний відвареної окунь - це страва на любителя. Можливо, такі люди знайдуться.
    Двойная уха из речной рыбы

  • 4
    По суті своїй, вуха - це овочевий суп з рибою. Багато додають крупу для густоти супу і ситності. Рис, перловка, пшонка, або манка, найбільш підходящі види крупи, для юшки. Промиваємо картоплю і моркву, чистимо овочі.
    Двойная уха из речной рыбы

  • 5
    Додаємо в рибний бульйон пшоно і нарізану моркву. Їх потрібно поварити 15-20 хвилин.
    Двойная уха из речной рыбы

  • 6
    Потім додаємо нарізану картоплю і цибулю, лавровий лист і перець горошком. Варимо ще 10 хвилин. Пробуємо на сіль і додаємо її, якщо це необхідно. Тільки після того, як картопля майже зварився, додаємо другу закладку риби та ікри. Дрібна риба вариться (кипить) не більше 2-х хвилин. Якщо риба велика, то краще порізати її на шматки, розміром не більше сірникової коробки. Або збільшити час приготування. Перетравлювати другу закладку риби не варто. Вона повинна зберегти свій смак.
    Двойная уха из речной рыбы

  • 7
    Подаємо подвійну рибну юшку в глибоких тарілках, прикрасивши зеленню. Мелений чорний перець поліпшить смак страви. Як варіант, рибу можна викласти на загальне блюдо.
    Двойная уха из речной рыбы

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок