Для приготування подвійної юшки застосовується простий і надійний спосіб. Спочатку вариться рибний бульйон з дрібниці або з голів, хребтів і хвостів великої риби. Потім цей бульйон використовується для варіння юшки.
Інгредієнти:
Кількість порцій:
4 Риба річкова Кілограма
|
Картопля 3 штуки
|
Морква 3 штуки
|
Цибуля ріпчаста Головки
|
Пшоно Склянки
|
Сіль 1 чайна ложка
|
Лавровий лист 3 штуки
|
Перець духмяний 3 штуки
|
У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
Новий лист покупок
Покрокова інструкція:
1
Навесні можна зловити або придбати найрізноманітнішу річкову рибу. Дієтологи радять вживати її частіше. Це легкий продукт. У річковій рибі менше корисних речовин, ніж у морській рибі, але вони є. Головне в ній, це відмінний смак. Выпотрошим 5 окунів середнього розміру. Луску знімати не потрібно, а ікру, якщо вона є, краще залишити для другої закладки. Наливаємо 1.5 літра води в каструлю і ставимо варити окунів в солоній воді на півгодини.
2
Почистимо більш благородну рибу - харіуса. Прибираємо луску і тельбухи. Промиваємо рибу.
3
Окуні зварилися. Необхідно обережно вийняти їх з бульйону, а бульйон процідити. Луска майже вся залишилася на рибі. Холодний відвареної окунь - це страва на любителя. Можливо, такі люди знайдуться.
4
По суті своїй, вуха - це овочевий суп з рибою. Багато додають крупу для густоти супу і ситності. Рис, перловка, пшонка, або манка, найбільш підходящі види крупи, для юшки. Промиваємо картоплю і моркву, чистимо овочі.
5
Додаємо в рибний бульйон пшоно і нарізану моркву. Їх потрібно поварити 15-20 хвилин.
6
Потім додаємо нарізану картоплю і цибулю, лавровий лист і перець горошком. Варимо ще 10 хвилин. Пробуємо на сіль і додаємо її, якщо це необхідно. Тільки після того, як картопля майже зварився, додаємо другу закладку риби та ікри. Дрібна риба вариться (кипить) не більше 2-х хвилин. Якщо риба велика, то краще порізати її на шматки, розміром не більше сірникової коробки. Або збільшити час приготування. Перетравлювати другу закладку риби не варто. Вона повинна зберегти свій смак.
7
Подаємо подвійну рибну юшку в глибоких тарілках, прикрасивши зеленню. Мелений чорний перець поліпшить смак страви. Як варіант, рибу можна викласти на загальне блюдо.