Печиво дріжджове "Грибочки"

Випічка

Печиво дріжджове "Грибочки"

Це печиво на дріжджах добре тим, що якщо Ви любите хрустке, то тісто розкочуємо тонко, менше 0,5 см. А якщо більш пишне, то тісто розкачуємо товщиною 1 див.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
20

Дріжджі свіжі (пресовані)
25 грам

Яйце куряче
1 штука

Цукор ванільний
1 їдальня ложка

Маргарин
250 грам

Борошно пшенична
4 склянки

Сметана 20% жирності
100 грам

Цукор
1 склянка

Какао-порошок
3 столових ложки

Молоко 2,5% жирності
125 мілілітрів

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Дріжджі заливаємо теплим молоком з дрібкою цукру і даємо підійти. Розтоплюємо Маргарин і перемішуємо з половиною склянки цукру і яйцем.
    Печенье дрожжевое

  • 2
    Вливаємо підійшли дріжджі, додаємо ванільний цукор і поступово борошно, у мене пішло майже 4 склянки.
    Печенье дрожжевое

  • 3
    Вимішуємо м'яке тісто і ставимо тарілку з тестом, накривши харчовою плівкою в холодильник на дві години.
    Печенье дрожжевое

  • 4
    Розкачуємо тісто товщиною 0,5 см, вирізаємо формочкою грибочки і викладаємо наше печиво на деко, злегка змащене олією. Ставимо в духовку і вмикаємо на 160 градусів.
    Печенье дрожжевое

  • 5
    Випікаємо 15-20 хвилин. У мене вийшло три дека печива. Для шоколадної помадки можна розтопити плитку шоколаду, додавши пару ложок молока. Або зробити самостійно. Я змішала сметану, півсклянки цукру і какао. Глазур доводимо до кипіння і даємо прокипіти три-п'ять хвилин.
    Печенье дрожжевое

  • 6
    У остиглу глазур маку капелюшок грибка і викладаємо на плоску тарілку. Можна вирізати печиво будь-якої форми, полив зверху шоколадною помадкою.
    Печенье дрожжевое

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок