Курячі стегенця запечені «Часникові»

Страви з м'яса

Курячі стегенця запечені «Часникові»

Курка чудово обсмажується з часником. Однак часник при тривалій обжарке або запіканні втрачає свій аромат. Є страви, де курка шпигається часником. В результаті вона отримує особливий смак.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
4

Окіст курячий
2 штуки

Сіль
за смаком

Часник
5 зубчиків

Перець чорний мелений
на кінчику ножа

Паприка
1 чайна ложка

Майонез
4 столові ложки

Цибуля ріпчаста
1 головка

Соус соєвий
1 чайна ложка

Рослинна олія
4 столові ложки

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    У приміщеннях, де готується курка з часником, завжди варто особливий, навіть трохи важкий дух. Це відбувається при обсмажуванні часнику тривалий час, практично до обвуглювання. У курки є достатньо місця, щоб «сховати» часник і зберегти його первісний аромат готовому блюді. Візьмемо кілька курячих ніжок і разрежем їх по суглобам на чотири шматки.
    Куриные окорочка запеченные «Чесночные»

  • 2
    Підготуємо приправу (чорний мелений перець і паприку) і часник. Потрібно почистити не менше 5-6 зубчиків часнику.
    Куриные окорочка запеченные «Чесночные»

  • 3
    Поріжемо часник пластиками і додамо трохи солі.
    Куриные окорочка запеченные «Чесночные»

  • 4
    Шпигование будь-якого продукту шматочками іншого продукту - це копітка справа. Потрібен певний навик, щоб увіткнути неширокий ніж в м'ясисту частину курячого стегенця, злегка зрушити його (нахилити) і заштовхати вздовж леза шматочок часнику (або сала). Можна просто проткнути м'ясо і відразу ввести в «рану» шматочок часнику. Курка має шкірою, яка ідеально виконує захисну функцію для часнику. Без всяких ножів і навичок, пальцями легко (і потрібно!) заштовхати під шкіру ще кілька пластиків часнику. Подібним чином нашпиговываем всі шматки курки.
    Куриные окорочка запеченные «Чесночные»

  • 5
    Наливаємо на сковорідку (сотейник) 4 столових ложки рослинної олії і викладаємо курку. Добре видно, як під шкірою затишно розташувалися наші часточки часнику.
    Куриные окорочка запеченные «Чесночные»

  • 6
    Рясно посипаємо курку приправою, яка містить сіль і сушеної паприкою. Додаємо чорний мелений перець.
    Куриные окорочка запеченные «Чесночные»

  • 7
    Поливаємо все шматки курки майонезом.
    Куриные окорочка запеченные «Чесночные»

  • 8
    Промиємо і почистимо велику цибулину, наріжемо її великими півкільцями, додати трохи соєвого соусу. Цибуля повинен постояти хвилин п'ять, потім закладаємо цибулею всі вільні місця на сковорідці з куркою. Розмазуємо майонез по всій площі сковорідки. Блюдо готове до запікання в духовій шафі. Ставимо стегенця в духовку розігріту до 170 градусів і запікаємо приблизно 30-35 хвилин.
    Куриные окорочка запеченные «Чесночные»

  • 9
    Курячі стегенця «Часникові» готові. Виймаємо їх з духовки. Можливо з курки випали кілька шматочків часнику і сильно запеклися, але це не псує загальну картину. Основна маса часнику захищена ніжним курячим м'ясом і смачної шкіркою. Цибуля потемнів від густого соєвого соусу і придбав чудовий присмак.
    Куриные окорочка запеченные «Чесночные»

  • 10
    Подаємо курячі стегенця «Часникові» в плоских тарілках. Класичний гарнір до цього блюда - відварну картоплю, рис або макаронні вироби. Бажано акцентувати смак курятини з часником зеленими оливками, маринованими грибами і солоними помідорами. Друга задача цих солінь - створити гармонійний баланс смаку з нейтральним гарніром. Страву можна прикрасити зеленню.
    Куриные окорочка запеченные «Чесночные»

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок