Млинці з кукурудзяного борошна

Рецепти для дітей, Другі страви

91 Млинці з кукурудзяного мукі


1 чашка молока (чашка = 240 мл),

200 мл кукурудзяної муки,

2 яйця,

3 ч.л. цукру,

щіпка солі,

2 ст.л. рослинного масла.


Кукурудзяне борошно виготовляється з жовтої кукурудзи, має масу корисних властивостей і часто застосовується в кулінарії.

Живильні властивості цього борошна перевершують пшеничну. Кукурудзяне борошно вважається кращою серед інших аналогічних продуктів. У ній міститься величезна кількість важливих для людини вітамінів: РР, В, D, А та ін Крім того, вона багата мікроелементами. У ній є залізо, кальцій, фосфор, калій, магній.

Найважливіша її цінність конкретно для мене - в ній немає глютену.

У Домінікані кукурудзяна мука користується більшою популярністю, ніж пшеничне.

Смачна та корисна кукурудзяна мука може мати невеликий або великий помел. Продукт дрібного помелу беруть для випічки. Борошно грубого (великого) помелу використовується для приготування хліба.

З кукурудзяної муки готують багато національні страви: кашу, мамалигу, поленту, УГАЛІ, бануш, буламік, традиційні мексиканські коржі і ін Ну а я приготувала з цього борошна російські блінчкі


Інгредієнти:

014 Млинці з кукурудзяного мукі



1. Змішуємо сухі інгредієнти: кукурудзяне борошно, цукор і сіль.

113 Млинці з кукурудзяного мукі



2. В окремій мисці збиваємо молоко і яйця.

213 Млинці з кукурудзяного мукі



3. Вливаємо яєчно-молочну суміш у борошняну. Добре вимішуємо віночком.

35 Млинці з кукурудзяного мукі



4. Додаємо рослинне масло. Я додала оливкова, але можна і кокосове або будь-яке інше ваше улюблене масло.

44 Млинці з кукурудзяного мукі



5. Знову добре вимішуємо віночком і залишаємо тісто постояти 30 хвилин. Тісто має вийти не густе, а досить рідке, в точності як млинцеве. Якщо вам здається, що тісто густе, додайте трохи молока, додавайте поступово, по столовій ложці, щоб не переборщити.

54 Млинці з кукурудзяного мукі



6. Змащуємо розпечену сковороду рослинною олією. Я випікаю такі млинці на маленькій сковороді, але можна на будь-який, просто мені здається, що саме для такого тіста ідеально підходить сковорода невеликого діаметру. Виливаємо на сковороду тісто і швидко і рівномірно розподіляємо його по поверхні. Смажимо приблизно 1 хвилину.

64 Млинці з кукурудзяного мукі



7. Як тільки на млинці з'явилися дірочки, а краї злегка підрум'янилися - перевертаємо Смажимо ще близько 30-и секунд.

73 Млинці з кукурудзяного мукі



8. Так як млинці виходять трохи сухими (особливості кукурудзяної муки), змащуємо кожен млинець вершковим маслом (за бажанням).

81 Млинці з кукурудзяного мукі



9. Все Краще всього подавати їх відразу, поки вони ще гарячі, з медом, кленовим сиропом, варенням, зі згущеним молоком, або з різними джемами, як зробила це я



Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок